TAK-sint en pieten naar GOOIK, BHV fatsoenlijk splitsen aub

C21

TAK-sint en pieten naar GOOIK, BHV fatsoenlijk splitsen aub

Editiepajot_gooik_tak_bhv_foto_gerrit_achterland
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_gooik_tak_bhv_foto_gerrit_achterland__1_
(ingezonden foto's)
 

Na eerdere bezoeken aan de gemeenteraden van Zemst, Asse, Halle en Vilvoorde, deden de sint en zijn pieten de gemeenteraad van Gooik aan. Michel Doomst was jarenlang de grote BHV-man voor de CD&V. Met zij BHV-populariteit behaalde hij in 2007 een fenomenale electorale score en belandde zowaar in het parlement. Talrijke moties passeerden ook de gemeenteraad van Gooik. In die moties werd keer op keer beklemtoond dat voor de splitsing van BHV geen prijs hoefde betaald te worden en dat zeker geen initiatieven geduld zouden worden die de vraag naar respect voor het Nederlandstalig karakter van Halle-Vilvoorde zouden doorkruisen. Vandaag onderschrijft burgemeester Doomst echter voluit de CD&V campagne “BHV gesplitst? AUB!”. Michel Doomst heeft destijds dus gelogen … en liegen dat is stout … en stoute kinderen daar houdt sinterklaas niet van!

Michel Doomst hoeft dus niet meer op lekkers te rekenen. Om dat duidelijk te maken trokken de sint, zijn pieten en een vijftiental actievoerders van het Taal Aktie Komitee naar de gemeenteraad van Gooik. Terwijl de sint Doomsts schoen weergaf, hielden actievoerders affiches op met daarop “Opnieuw gerold door CD&V”, “Franstalige rechters in Halle-Vilvoorde? Bedankt CD&V!” en “Geen Brusselse olievlek”. Naast snoepjes deelden de pieten ook pamfletten uit die opvallende gelijkenissen vertoonden met de CD&V brief die enkele weken terug via dagbladen werd verspreid. Michel Doomst en de opgetrommelde politieploegen lieten het zich allemaal welgevallen. Na het zingen van een voor de gelegenheid bewerkt sinterklaaslied verlieten de sint en zijn gevolg de gemeenteraad ... op naar een volgende stouterik.
Het Taal Aktie Komitee is absoluut niet te spreken over de wijze waarop CD&V, Open VLD, sp.a en Groen BHV hebben gesplitst. Ondanks alle beloften plaatsten zij tegenover een onvolledige splitsing van BHV een resem Vlaamse toegevingen. De zes faciliteitengemeenten worden electoraal als het ware bij Brussel gevoegd, Franstalige leden van de Raad van State zullen beslissen over de niet-benoemde burgemeesters en de omzendbrieven Peeters. Brussel en Waals-Brabant krijgen via de op te richten hoofdstedelijke gemeenschap een eerste voet tussen de deur in heel Vlaams-Brabant. Halle-Vilvoorde verliest Nederlandstalige rechters ... en krijgt Franstalige parketmagistraten in de plaats. Over de toegevingen in Brussel zullen we maar zwijgen.
Met de splitsing van BHV wensten wij duidelijk te maken dat Halle-Vilvoorde integraal en blijvend onderdeel is van Vlaanderen. De toegevingen die gebeurden gaan daar lijnrecht tegenin en passen bovendien perfect in de Wallo-Brux strategie zoals uitgetekend door PS en co.
De “BHV?AUB!” campagne van CD&V is dan ook volledig misplaatst en heeft geen ander doel dan de inwoners van Halle-Vilvoorde te verblinden. Het Taal Aktie Komitee zal de komende weken zorgen voor het nodige tegengewicht omdat de waarheid ook haar rechten heeft. Via een petitie, pamfletten, affiches, een speciale webpagina http://www.taalaktiekomitee.org/bhv  en nog meer acties zullen wij de inwoners van Halle-Vilvoorde kennis laten nemen van de echte waarheid over de splitsing van BHV ... en die is heel wat minder rooskleurig dan CD&V ze voorstelt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2011
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief