GOOIK - Ronny Brancart maakt naaktkalender voor chiro Herne

C21

GOOIK - Ronny Brancart maakt naaktkalender voor chiro Herne

December
De maand december. - Foto © Ronny Brancart
 
Cover
 

De Chiromeisjes van Herne wilden het jaarthema 'Armoede is een onrecht. Maak er spel van!' extra in de kijker plaatsen. Ze gingen hiervoor met de hele leidingsploeg uit de kleren en verkopen hun eigen naaktkalender.

Acht jaar geleden legde fotograaf Ronny Brancart de Chirojongens vast op een naaktkalender. Vandaag zit zijn eigen dochter in de leidingsploeg en groeide de idee om een soortgelijk project op poten te zetten, maar dan voor het goede doel. Het jaarthema werd niet enkel door Chiro nationaal opgenomen maar door alle verschillende jeugdkoepels in Vlaanderen.In België groeit immers één kind op vijf op in armoede en daar willen de leidingmeisjes iets aan doen. Ze doken de studio in en het resultaat is een naaktkalender om U tegen te zeggen. Negen meisjes vertegenwoordigen negen maanden en vier groepsfoto’s maken het geheel af.
De voorpagina wordt gesierd door de Chirovlag met negen naakte meisjes. Ilse Devos, de volwassen begeleidster van de Chiromeisjes was tijdens de hele namiddag van de fotoshoot aanwezig en zag de schaamte met de minuut minderen. 'Dit was de perfecte activiteit om van de nieuwe leidingsploeg een hechte groep te maken. Als teambuilding kon dit wel tellen.'
Fedra Brancart, de dochter van de fotograaf, vond het alvast een toffe ervaring. 'Alle onwennigheid viel helemaal weg na een uurtje', vertelt ze. Ronny Brancart, de beroepsfotograaf uit Gooik van dienst, is tevreden met het resultaat. “Ik denk dat het eerst en vooral een leuke ervaring was voor de meisjes, en anderzijds denk ik dat ze zeer fier mogen zijn over het behaalde resultaat. Het is een kalender die heel wat inwoners zeker in huis zullen willen halen.”
De opbrengst van de naaktkalender gaat deels naar de eigen chirowerking, met als doel de kampprijs voor de eigen leden binnen de perken te houden. Ze willen echter ook een deel doneren aan een goed doel dat zich inzet voor jongeren in armoede in eigen land. De naaktkalender bevat zowel links naar de chirowerking als verwijzingen naar de armoedeproblematiek.
De kalender is vanaf zaterdag 24 december 2011 verkrijgbaar bij de leidsters, bij de volwassen begeleiding (0496 - 08 35 78) en in krantenwinkel 'Het leeshoekje' in Herne. De meisjes zullen ook huis-aan-huis hun waren verkopen en een stand uitbaten op de slothappening van 800 jaar Herne op vrijdag 30 december in het centrum van Herne. De oplage is beperkt, er zijn slechts duizend exemplaren gedrukt en ze worden verkocht aan tien euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2011
Marc Colpaert
Ronny Brancart
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2024
Marc Colpaert | 29 aug 2024
Marc Colpaert | 28 aug 2024

archief