GOOIK - Natuurpunt koopt Kesterheide

C21

GOOIK - Natuurpunt koopt Kesterheide

Editiepajot_gooik_mountainbike_3_bewerkt
Is het straks gedaan met het organiseren van sportwedstrijden op de Kesterheide? - Foto © Marc Colpaert
 

Natuurpunt wordt binnen enkele weken eigenaar van een twaalftal hectaren op de Kesterheide. Normaal mag er nog op deze plaats tot 2016 een motorcross georganiseerd worden. De gemeente Gooik wil een plan maken voor de wijde omgeving van de Kesterheide.

Vorig jaar werd tussen Natuurpunt en de familie Geeraerts(eigenaars van het crossterrein) een overeenkomst gesloten dat Natuurpunt een groot deel van de gronden rond ‘de ijzeren man’ het hoogste punt van de Kesterheide, mocht aankopen. “ Wij wilden dit terrein al langer aankopen, wij waren dan ook heel blij toen we die kans kregen”, sprak Alwin Loeckx van Natuurpunt. “ Enkele dagen geleden kregen wij over deze zaak ook nog eens super goed nieuws, namelijk dat de Vlaamse Landmaatschappij(VLM) haar voorverkooprecht niet zal uitoefenen, met andere woorden, staat er nu niets meer in de weg om binnen enkele weken de koop af te ronden”, aldus een tevreden Alwin. Burgemeester Michel Doomst(CD&V) is niet tegen deze aankoop, maar had graag mee betrokken geweest in de onderhandelingen. “ Wij zijn niet tegen deze aankoop, maar willen samen met alle partijen een plan opstellen voor de wijde omgeving van de Kesterheide. Deze locatie is te belangrijk om daar niets mee te doen. Een plan echter waar iedereen mee tevreden is en waar alle partijen zich kunnen in vinden”, sprak Doomst.

René Deboeck, voorzitter van de organiserende club AMC De Toekomst Dworp hoopt in ieder geval dat de motorliefhebbers nog enkele jaren naar de Kesterheide mogen komen. " Er is bij de overeenkomst wel gesproken over een clausule waarin staat dat er een uitdoofscenario is van vijf jaar voor de motorcross. Wij zouden dan ook nog heel graag vijf jaar doorgaan. Zo kunnen we het verhaal van de Gooikse motorcross afsluiten met een heel groot feest voor onze vijftigste editie”, zei Deboeck.

Als Natuurpunt straks eigenaar wordt van een deeltje van de Kesterheide is er zeker nog ruimte voor dialoog. “ Wij zijn altijd te vinden voor een goed gesprek, ook over de Kesterheide, dus willen wij zeker eens rond de tafel gaan zitten met alle partijen, om samen tot een mooi geheel te komen, waar iedereen beter van wordt”, besluit Alwin Loeckx

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief