Straks opnieuw een café in KESTER

C21

Straks opnieuw een café in KESTER

Editiepajot_gooik_jagershof_kester_foto_marc_colpaert
Fabian Buysse voor Café Jagershof. - Foto © Marc Colpaert
 

Vanaf 1 april heeft de gemeente Kester opnieuw een dorpscafé met achter de toog Fabian Buysse (33) uit Gooik. Nadat de vorige uitbaters beslisten om te stoppen met de uitbating, was het enige café in Kester ongeveer een jaar gesloten. Vele verenigingen zoals de plaatselijke fanfare zijn heel blij dat het Jagershof opnieuw de deuren opent.

Momenteel is café Jagershof herschapen in een werf, mensen zijn aan het schilderen, anderen zijn dan weer met iets anders bezig en tussen al dat verven en werken vinden wij Fabian Buysse binnenkort de nieuwe uitbater van Jagershof. “ Ja, ik open de zaak op zondag 1 april om 10 uur en dit is echt geen aprilgrap”, begint Fabian Buysse. Hij is geen onbekende in de gemeente, want hij heeft zelfs een tijdje het jeugdhuis Guuk opengehouden en kent dan ook nogal wat jonge mensen. “ Blijven werken voor iemand anders was niet iets voor mij, ook al was ik werkzaam bij een bierbrouwer. Na tien jaar wou ik wel eens iets nieuws proberen en vond met het openen van het Jagershof een nieuwe uitdaging in mijn leven”, lachte Fabian. Hij is van plan om van deze zaak opnieuw een goed draaiend dorpscafé te maken met ongeveer hetzelfde aanbod van bieren en streekbieren zoals dit vroeger al het geval was. “ Toen ik het aan enkele mensen vertelde wat ik van plan was, waren de reacties tot vandaag allemaal positief. Daarstraks stond ik nog even voor de zaak en kwam er iemand voorbij gereden die zijn duim in de lucht stak, zoiets doet goed natuurlijk”, zei Buysse.
Komt er niets nieuws in de zaak dan wel daarbuiten. Achter het café en naast de zaal van het Jagershof ligt een stukje grond en daar wilt Fabian wel iets mee doen. “ Bij ons spelen ze nogal veel petanque, dus lijkt mij dit plekje de ideale plaats om twee petanquebanen aan te leggen. Zo kunnen de mensen of verenigingen in alle rust een balletje gooien en nadien genieten van een pintje”, sprak Fabian.
Dorien Bosmans dirigent van de Sint-Martinusfanfare uit Kester is heel blij dat het Jagershof straks de deuren weer opent. “ Wij hadden hier ons vast lokaal en mochten ook tijdens de sluiting het zaaltje boven het café blijven gebruiken. Maar het was telkens sleuren met drank voor tijdens of na de repetities van de fanfare. Als straks het café weer open is kunnen wij opnieuw gezellig na de repetitie samen het café induiken, dat is toch veel gezelliger. Tevens moeten wij ons nu geen zorgen meer maken voor ons concert dat in het Jagershof doorgaat in mei”, zei Dorien.
Luc Vandevelde woont op enkele stappen van het Jagershof en ook hij is blij met de heropening. “ Een dorpscafé is een plaats waar men vele verschillende de mensen en zelfs zijn buren leert kennen, zoiets mag dan ook niet verdwijnen. Ik wens Fabian alle succes toe met zijn nieuwe zaak”, vertelde Luc.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief