GOOIK - Jo Baert stapt eind dit jaar uit de politiek

C21

GOOIK - Jo Baert stapt eind dit jaar uit de politiek

Colpaert_gooik_jo_baert_1
Jo stapt uit de politiek. - Foto © Marc Colpaert

Jo Baert(CD&V) is geen kandidaat meer bij de komende gemeenteraadsverkiezingen eind dit jaar. Hij wilt meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Jo Baert haalde tijdens de vorige verkiezingen meer dan duizend stemmen in Gooik.

Huidig Gooiks schepen en OCMW-voorzitter Jo Baert stelt zich geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. Na 12 jaar als OCMW-voorzitter, waarvan 6 jaar tevens als schepen van senioren, gezondheid, gezin en gelijke kansen, wil hij zijn leven over een andere boeg gooien. “ De afgelopen jaren waren voor mij en mijn gezin een zeer hectische periode met veel te weinig tijd voor elkaar”, zei Jo Baert. Jo wordt eind dit jaar 60 jaar en meent dat de tijd gekomen is om zich met andere dingen bezig te houden. “ Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn gezin, mijn kinderen en mijn kleinzoon Mil. Tevens ga ik meer sporten en ook een wat rustiger leven leiden.”
Jo haalde bij de vorige verkiezingen iets meer dan duizend stemmen. Hij hield zich de afgelopen jaren vooral bezig met het welzijn in de brede zin van het woord. In eerste instantie de zorg voor het OCMW, met prioriteit voor drempelverlaging. De uitbouw van de thuisdiensten, de dorpsrestaurants, het zorgnetwerk voor senioren, de strijkwinkel en vele andere projecten lagen hem zeer nauw aan het hart. Hij lanceerde de seniorennamiddagen, de seniorenbeurs en zette samen met de werkgroep Gezondheid jaarlijks een gezondheidsmaand op de agenda. Onder zijn impuls werd kinderopvang Zonnetje in Leerbeek op de sporen gezet, kreeg de buitenschoolse Kinderopvang een betere omkadering en werd in elke deelgemeente een plekje voor Sterrenkindjes ingericht. “ Ik bewaar zeer mooie herinneringen aan de afgelopen jaren. Het is bijgevolg geen gemakkelijke beslissing geweest, maar ik sta er uiteraard wel volledig achter. Hopelijk krijgen we de gelegenheid om in de komende jaren nog andere mooie en zinvolle dingen te doen”, besluit Baert

Burgemeester Michel Doomst respecteert de beslissing van Jo: “ Zijn werk zal niet voor niets geweest zijn. De manier waarop hij zijn stempel heeft gedrukt op het senioren-, gezins- en het gezondheidsbeleid voor onze gemeente is indrukwekkend. We zullen hem missen”, aldus burgmeester Doomst.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief