Natuurhappening in GOOIK

C21

Natuurhappening in GOOIK

Editiepajot_gooik_natuurhappening_ingezonden_foto
 

Natuurhappening op 27 mei in De Paddenbroek aan de Paddenbroekstraat 12 in Gooik. Natuurbrunch tussen 10 en 14 uur, activiteiten tussen 12 en 17 uur.

De Kesterheide in Gooik ligt letterlijk en figuurlijk als een groene parel in het Pajottenland. Aan de voet van de heuvel ontdek je een oude fruithoeve, die nu dienst doet als het educatief centrum De Paddenbroek.
Laat je in vervoering brengen door een zinderende Natuurbrunch in de boomgaard, stap met je Koesterburen op de huifkar en de Nostalbus langs de Oude Trambaan of doe mee met tal van andere natuur- en landschapsontdekkingen.
Timmer je eigen nestkastje in elkaar, proef van het zoete verhaal van imkers en bijen of ontdek het struikroverspad langs, over en door de haag. Geniet van onze fototentoonstelling en breng je digitaal fototoestel mee voor enkele tips & tricks in natuurfotografie.
Er is doorlopend muziek en animatie. Laat je wegwijs maken in gifvrij onkruidbeheer, tover je groenafval om tot lekkers voor je tuin met de compostmeesters of voel je één met de natuur in de zweethut (breng je zwembroek mee).
Precies 40 jaar geleden reed de laatste boerentram hier dwars door de velden: nu kan je voor één keertje terug opstappen in dit groene stationnetje… Bezoek ook de Koesterkermis en de infostands. Voor de kinderen is er een springkasteel en grimestand.
Extra: Historische pendelbus van en naar Tramsite Schepdaal (Ninoofsesteenweg 955, Dilbeek) tussen 10 en 17 uur. Opstappen kan aan de Tramsite of aan De Paddenbroek.
Meer informatie en inschrijven voor de brunch: www.natuurpunt-pajottenland.be .
De Natuurhappening is deel van
de Lente van het Pajottenland ( www.lentevanhetpajottenland.be ),
Terug in de mobili-TIJD ( www.uitinvlaamsbrabant.be/terugindemobilitijd )
en Hotspot Pajot ( www.toerisme-pajottenland.be ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief