GOOIK - Voorstelling van een nieuw boek

C21

GOOIK - Voorstelling van een nieuw boek

Editiepajot_gooik_nieuw_boek_foto_marc_colpaert
Jean-Paul De Loecker en Johnny Van Bavegem. - Foto © Marc Colpaert
 

De Heemkundige Kring van Gooik stelt een nieuw boek voor tijdens de Erfgoeddag in De Cam in Gooik. Het nieuwe boek gaat over een dertigtal ‘kroostrijke gezinnen’ van Gooik en omstreken. Het was Veerle Maebe van de Heemkundige Kring Gooik die het boek schreef.

Op zondag 22 april verschijnt een nieuw boek, geschreven door Veerle Maebe, dat gaat over een 30-tal kroostrijke gezinnen in Gooik en omliggende gemeenten, en dat de titel meekrijgt ‘Ze kwamen vanzelf’. Dit naar een gezegde van één van de geïnterviewden, als men vroeg, hoe het kwam dat er zoveel kinderen waren in het gezin. “ Volwassenen van nu – de kinderen van toen – vertelden elk op hun manier over het leven van vroeger: hoe het was te leven in een gezin van 6 tot soms 16 kinderen! Er zijn tragische verhalen bij, ontroerende en ook grappige verhalen, maar de algemene teneur is toch dat mensen meestal terugkijken op een gelukkige jeugd in zo’n groot gezin. De meesten wilden het niet gemist hebben, omdat het zo’n unieke ervaring was, maar het zijn uitzonderingen die ook nu nog een groot gezin hebben“, sprak voorzitter Jean-Paul De Loecker.

In het boek vinden we honderden prachtige oude familiefoto’s van een vervlogen tijd, met de kinderen mooi op een rijtje, met nostalgische zichten op oude koertjes en andere binnenplaatsen van niet al te grote huizen, waar men dan toch met zo velen in moesten verblijven. “ Foto’s en teksten, waarvoor we de ‘familie-vertegenwoordigers’ hartelijk danken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Eveneens dank aan onze schrijfster Veerle Maebe, die met dit boek zeker niet aan haar proefstuk toe is”, zei De Loecker.

De voorstelling van het boek zal gebeuren op zondag 22 april, van 14 tot 17uur in de schuur van De Cam, ter gelegenheid van de Erfgoeddag. Een organisatie van de Heemkundige Kring, in samenwerking met de Cultuurraad en het Gemeentebestuur van Gooik.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief