BEERSEL / GOOIK - Nog vier keer cross op de Kesterheide

C21

BEERSEL / GOOIK - Nog vier keer cross op de Kesterheide

Editiepajot_kester_motorcross_foto_marc_sluys
Foto © Marc Sluys

Natuurpunt Pajottenland, de familie Geeroms en dhr. René Deboeck van motorcross AMC De Toekomst in akkoord bevestigden dat de jaarlijkse cross op Kesterheide kan doorgaan tot in 2015. Er komen dus nog vier crossen, met als apotheose de 50ste cross van AMC De Toekomst.

De familie Geeroms zijn de voormalige eigenaars van de Kesterheide en ze bezitten nog steeds een aantal percelen. Natuurpunt kocht onlangs 12 hectare van de Kesterheide en de organisatoren van de cross waren bezorgd over een abrupt einde van hun activiteiten.
 
Natuurpunt Pajottenland zegt dat zij respect hebben voor het historische en sociale aspect van de cross en staat een uitdoofscenario toe waarbij de  organisatoren tijd krijgen om een alternatieve locatie te zoeken, op voorwaarde dat de cross telkens plaatsvindt na het broedseizoen. René. Deboeck bedankt Natuurpunt Pajottenland en familie Geeroms dat de cross nog vier keer mag doorgaan, want dan wordt voor de 50ste - en dus laatste keer - gecrosst op Kesterheide zodat in schoonheid kan geëindigd worden.
 
Natuurpunt Pajottenland, familie Geeroms en René. Deboeck hebben dit akkoord onderling gesloten en ze betreuren dat burgemeester Michel Doomst van Gooik de voorbije maanden geen enkele bemiddelende of verzoenende rol heeft willen opnemen. Natuurpunt houdt de deur echter open voor samenwerking met de gemeente en andere partners om het gebied te laten schitteren als 'Groene Parel' van Gooik en het Pajottenland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2012
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief