GOOIK – Michel Doomst wil relschoppers uit recreatiedomeinen bannen

C21

GOOIK – Michel Doomst wil relschoppers uit recreatiedomeinen bannen

Michel_doomst_p200
Michel Doomst (ep)

Michel Doomst (CD&V), parlementslid en burgemeester van Gooik, wil dat relschoppers op recreatiedomeinen op dezelfde manier bestraft kunnen worden als hooligans die amok maken in een voetbalstadion. “Ze zouden een soort verbod moeten kunnen krijgen om er nog binnen te kunnen. De partij heeft daarvoor een wetsvoorstel klaar”.

“Al wie zich misdraagt in een recreatiedomein, moet door de uitbater een figuurlijke ‘rode kaart’ kunnen krijgen en daarmee gepaard een toegangsverbod tot alle domeinen. Door het nieuwe wetsvoorstel, ingediend door parlementslid Michel Doomst, zouden amokmakers opgenomen worden in een centrale databank door een systeem van registratie bij Binnenlandse Zaken, zodat de bediende bij de ingang van het domein onmiddellijk op de hoogte is of er een domeinverbod is opgelegd aan de houder van de identiteitskaart. (In overeenstemming met de privacywetgeving.)”
“Het voorstel van andere partijen om het fenomeen zuiver lokaal aan te pakken –bijvoorbeeld via de GAS-wet- rijkt volgens Doomst niet ver genoeg, omdat dan het toegangsverbod dan enkel lokaal geldt, zodat de problemen zich nog kunnen verplaatsen naar andere domeinen. Enkel een totaalverbod, zoals bij voetbalwedstrijden, zal de veiligheid voor families met kinderen kunnen garanderen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief