GOOIK - Extra kinderopvang

C21

GOOIK - Extra kinderopvang

Editiepajot_gooik_kinderopvang_foto_marc_colpaert
Meer kinderopvang. - foto © Marc Colpaert
 

In het centrum van Oetingen openden Karine Vaeremans(52) en haar dochter Melissa Niels(23) de deuren van hun kinderopvang. Dit is een speciaal project van de gemeente Gooik in samenwerking met de Landelijke Kinderopvang. De nood aan kinderopvang in de gemeente Gooik is groot. Zo is het momenteel wachten tot november 2013 om een opvangplaats te vinden van de Landelijke Kinderopvang. De gemeente Gooik heeft nu een project opgestart samen met de Landelijke Kinderopvang om dit probleem gedeeltelijk op te lossen. “ De gemeente huurde een woning in het centrum van Oetingen, met de bedoeling dat er in deze woning twee onthaalouders kindjes gaan opvangen. De onthaalouders zorgen voor de bedjes, het speelgoed en betalen de energiekosten”, verduidelijkte schepen voor gezin Jo Baert(CD&V). Het gebouw is perfect gelegen tussen de twee dorpsscholen in het centrum van Oetingen.

In totaal kunnen er veertien kindjes tot 2,5 jaar worden opgevangen, er zijn momenteel al een tiental inschrijvingen. Karin Vaeremans werkte al twintig jaar thuis als onthaalmoeder, samen met haar dochter Melissa opende ze nu op 3 september deze kinderopvang. “ Het is leuk om met kindjes te kunnen werken en de locatie is ook goed gelegen. Wie nog op zoek is naar opvang, wij hebben nog wat plaats voor enkele ukjes”, vertelde Karine Vaeremans

De gemeente hoopt met deze samenwerking het probleem van de kinderopvang te verminderen. Wie nog op zoek is voor opvang kan bellen naar de helpdesk van de Landelijke Kinderopvang op het nummer 070/24.60.41.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief