Werken van start atletiekpiste in GOOIK

C21

Werken van start atletiekpiste in GOOIK

Editiepajot_gooik_piste_1__kopie_
Schepen Gunther De Wilde gaf meer uitleg, de top van ACP luisterde aandachtig. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_piste_2_foto_marc_colpaert__kopie_
De eerste spadesteek of politiekers met een spade geen alledaags gezicht. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_piste_3__kopie_
Op deze plaats komt de atletiekpiste. - Foto © Marc Colpaert
 

In Gooik zijn zopas de werken gestart voor de aanleg van een nieuwe atletiekpiste ter hoogte van het sportcentrum De Koornmolen. Naast de atletiekclub ACP zullen ook de schoolkinderen en de gewone recreant van deze infrastructuur mogen gebruik maken. In een latere fase komen er ook enkele voetbalvelden

Een aantal jaren geleden rijpte het plan om naast het gemeentelijke sportcentrum De Koornmolen een atletiekpiste aan te leggen. “Eerst dachten wij aan een baan van 300 meter”, zei schepen van sport Gunther De Wilde(CD&V). Toen er plots een kapitaal krachtige privé sponsor mee op de kar wou springen, lagen de kaarten plots anders. “Vanaf dan konden we gaan voor een kunststof atletiekpiste van 400 meter met vier banen en zes rechte banen. Daarnaast zal er ook nog plaats zijn voor een Finse piste en een skate- en multisportterrein, dit laatste moet aansluiten bij de ramp die er nu al staat”, aldus De Wilde. De nieuwe atletiekpiste zal voor iedereen toegankelijk zijn. “ Het is de bedoeling dat dit terrein het kloppend hart van de sport wordt in het Pajottenland”, vertelde burgemeester Michel Doomst(CD&V). “ Topsporters maar ook bodemsporters en de gewone recreant zijn zeker welkom. Natuurlijk gaan wij onze 750 schoolkinderen niet vergeten en hen ook laten profiteren van deze sportvelden. Het is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een gemeente en privé investeerders, die allebei een inbreng doen van 200.000 euro. Verder krijgen wij nog een subsidie van Vlaams-Brabant van 60.000 euro”, besluit burgemeester Doomst.

Er wordt gerekend op maximaal 150 werkdagen. De duur van de werken is sterk weersafhankelijk, er zal sowieso een winterstop ingelast worden aangezien de toplaag van de atletiekpiste enkel bij een minimumtemperatuur van 15°C kan aangelegd worden. In een latere fase komen er ook nog enkele voetbalvelden pal naast de atletiekpiste.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief