GOOIK - Nieuwe school in Strijland

C21

GOOIK - Nieuwe school in Strijland

Editiepajot_gooik_school_sytrijland_foto_marc_colpaert__kopie_
Dit gebouw wordt afgebroken. - Foto © Marc Colpaert
 
Colpaert_gooik_nieuwe_school_2__kopie_
Een blik op het nieuwe gebouw. - Foto © Marc Colpaert
 

 

De gemeente Gooik gaat in samenwerking met ‘Scholen van Morgen’ een nieuw schoolgebouw laten optrekken, achter het bestaande schoolgebouw van de gemeentelijke sportbasisschool De Oester in Strijland. Nadien worden de oude gebouwen afgebroken en komt er vooraan een parking en een kiss and ride zone voor meer veiligheid. Voor de gemeente Gooik betekent dit een kost van 60.000 euro gedurende dertig jaar. De werken gaan van start in 2014.

Momenteel lopen er een 175-tal kinderen school in De Oester in Strijland. “Wegens plaatsgebrek en een verouderde infrastructuur stapten wij in het project van de Vlaamse Overheid ‘Scholen van Morgen’ voor de bouw van een nieuw schoolgebouw. Dit gaat als het ware ingeplant worden tussen het bestaande oude schoolgebouw vooraan en de kleuterklassen achteraan. Hierdoor is het ook niet nodig om de kinderen tijdens de bouw ergens anders in onder te brengen”, vertelde burgemeester Michel Doomst(CD&V)

Architect Gunther Slagmeulder kwam tijdens de jongste gemeenteraad meer uitleg geven over het schoolproject. “Het volledig nieuwe complex (1.250m²) beoogt het onderbrengen van de gemeentelijke sportbasisschool ‘De Oester‘. Bedoeling is de huidige kwaliteitsnormen voor goed hedendaags onderwijs na te streven. Aangezien er op het terrein een niveauverschil van zes meter is, gaan we de vier kleuterklassen op het benedenniveau onderbrengen, de zes klassen voor het lager onderwijs op de eerste verdieping”, legde Gunther uit. In de nieuwe school zal er ook plaats zijn voor een technisch lokaal, vergaderzaal en administratieve ruimtes. “In het midden van het schoolgebouw gaan wij een polyvalente ruimte in onderbrengen. Deze ruimte zal dienst doen als refter en als opvangruimte, met langs de zijkanten voldoende kasten als opbergruimte.” Vandaag ligt de ingang van de school pal naast de drukke Strijlandstraat, in het nieuwe concept zal er voor de school een ruime parkeerplaats,een kiss and ride zone, een groene zone,een fietsenstalling, een inkomluifel voor ouders en buurthoekjes geplaatst worden. “Wij gaan proberen te werken met groendaken, het regenwater vangen wij op voor de toiletten en we gaan werken met warmtepompen om het milieu zo weinig mogelijk te belasten”, aldus Gunther Slagmeulder.

De werken gaan van start in 2014 en het is de bedoeling dat in de loop van 2015 de school er staat. Vanaf dan moet de gemeente Gooik ook jaarlijks een bedrag van 60.000 euro ophoesten en dit gedurende 30 jaar. “Wij gaan dit nog bekijken hoe we dat in onze begroting gaan krijgen, maar gemakkelijk zal het niet zijn. Gelukkig hebben wij nog enkele jaren de tijd om dit te voorzien”, besluit burgemeester Michel Doomst.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief