GOOIK – Guuks Creatief Atelier organiseert naaidag ten voordele van ‘Noa’s angel project’

C21

GOOIK – Guuks Creatief Atelier organiseert naaidag ten voordele van ‘Noa’s angel project’

Editiepajot-ingezonden-foto-guuks-creatief-collectief-02032014
ingezonden foto

het "Guuks Creatief Atelier" organiseert op zaterdag 7 juni 2014 een grote naaidag ten voordele van het "Noa's angel project" van 9u tot 17u in De Cam, Dorpstraat 67 te 1755 Gooik .

Noa's Angel Project is een project bedoeld om zich te richten op neonatale afdelingen binnen België. 8% van de kinderen worden te vroeg geboren of moeten tijdelijk op neonatale verblijven en leveren dus dagelijks strijd tegen buisjes en kabeltjes waardoor ze dikwijls in hun eerste levensmaanden geen kleedjes kunnen aandoen. Een kindje zonder kleedjes omringt door buisjes en andere medische apparatuur is voor vele ouders heel moeilijk om weg te denken. Daarom wil ik met Noa's Angel Project mensen verzamelen die willen meewerken aan het maken van mutsjes , sokjes en dekentjes om ze dan te doneren aan de neonatale afdelingen aangezien er dikwijls geen budget is op de afdelingen om aan deze dingen te spenderen. Je kindje met een leuk mutsje aan zien kan al wonderen doen. Spijtig genoeg loopt het niet altijd af zoals we zouden wensen en na lang vechten worden sommige kindjes te moe. De dekentjes zouden dan gebruikt kunnen worden om bij de kindjes te leggen om ouders daarna een tastbare herinnering te geven… Het zou fijn zijn als jij zou kunnen meewerken aan dit project.

Hoe/met wat kan je helpen… Op zaterdag 7 juni zal er genaaid, gestikt, gehaakt, gebreid worden dat het een lieve lust is voor het goede doel. Hiervoor zijn wij op zoek naar leuke en hippe katoenstofjes, tricot stof, garen, badstof (of handdoeken) , fleece, nicky velours en katoenwol. Hebben jullie thuis wat liggen en willen jullie dit aan ons en vooral voor het goeie doel schenken, geef gerust een seintje (zie contactgegevens onderaan). Materialen om te haken/breien : in principe mogen alle soorten garen gebuikt worden maar er moet wel rekening gehouden worden dat ze bestemd zijn voor kindjes ( neem dus bvb geen prikgaren). Katoen heeft ook altijd de voorkeur boven wol ( is makkelijker wasbaar) maar ook wol vormt geen probleem. Om te naaien : Hier geldt hetzelfde alle materialen zijn welkom maar ze moeten kindvriendelijk zijn. Dus kleurrijke kinderkatoentjes, tricot, fleece en badstof. Alle kleuren zijn welkom zolang het er maar niet te donker is. Spreek af met het Guuks Creatief Atelier waar/wanneer/hoe je de spulletjes kan bezorgen (zie contactgegevens onderdaan deze e-mail).

7 juni 2014 … dé grote naai-haak-breidag voor "Noa's angel project". Op zaterdag 7 juni wordt het startschot gegeven om 9u in De Cam te Gooik… wil je komen helpen, naaien, breien, haken, stof knippen, … dan ben je zeker welkom !!! Werk je graag mee aan dit mooi project maar kan je er niet bijzijn op 7 juni dan kan je ook thuis aan de slag met de patronen om te naaien, haken, breien die je via onderstaande links terugvindt.

Belangrijk om weten : voor de mutsen, bekijk zeker eens de hoofdomtrek in de matentabel. Gelieve geen mutsjes te maken die je onder de kin moet vastmaken. De dekentjes die mogen dus 40 op 40cm en 50 op 50cm groot zijn.

Wens je meer info, heb je vragen, … contacteer dan het Guuks Creatief Collectief: guukscreatiefcollectief@hotmail.com of tel 0478/215587

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief