Is GOOIKenaar fit en gezond ?

Is GOOIKenaar fit en gezond ?

Deschuyffeleer_collage_hoe_fit_is_gooik
 
Deschuyffeleer_hoe_fit_is_gooik_okt_08
 
Deschuyffeleer_hoe_fit_is_gooik_okt_08__3_
 

Ook de gemeente Gooik is begaan met de fysieke conditie van haar inwoners. Vanaf vandaag biedt de Gooikse sportraad aan iedere 16-plusser de mogelijkheid om aan gunstige voorwaarden zijn of haar fitheid te laten testen en er eventueel ook iets aan te doen.

De actie “Hoe fit is Gooik?” in samenwerking met de Lennikse fitnesscentra het Fithuis aan de Kroonlaan en de Fit Nation aan de Assesteenweg loopt tot eind november.
 
“Mits inschrijving en een bijdrage van 50 euro engageert de deelnemer zich gedurende één maand minstens twee keer per week een gepersonaliseerd oefenprogramma te volgen. Na exact één maand wordt een nieuwe fitheidstest afgenomen en vergeleken met de initiële”, aldus Gunther De Wilde, schepen van sport.
 
Yves Devos van Fit Nation :  “In de afgelopen decennia hebben we vele fysieke activiteiten ingeruild voor comfort. Hieruit resulteert dat de fysieke conditie van Jan Modaal dan ook terug te vinden is in de categorie van matig tot slecht. Een beetje moed en zin voor regelmaat van de deelnemer samen met een aangepast oefenprogramma en een degelijke begeleiding mondt sowieso uit op een verbetering van gezondheidsparameters zoals conditie, gewicht en vetpercentage. Na vier weken is een aanwinst van 10% op de VO2max-tabel geen uitzondering”. De VO2 max-waarde is de maximum hoeveelheid O2 die uit het circulerend bloed gehaald wordt en die kan verbruikt worden door de weefsels gedurende een bepaalde tijd.
 
 
Info en inschrijving :  www.fitnation.be  02/582 10 29 -   www.fithuis.be  02/ 532 24 44 -         ann.everaet@gooik.be   02/532 14 02
 
Foto :  
Yves Devos en Chris Grosjean - Fitnation
Marjan Diegenant – Fithuis
Gunther De Wilde – Schepen van Sport
Eric Van Cauteren - Sportraad 
Ann Everaet – Sportfunctionaris
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief