LENNIK - Film over het Pajottenland

LENNIK - Film over het Pajottenland

Colpaert_lennik_film_1
 
Colpaert_lennik_film_2

Zaterdag werd in de raadzaal van het gemeentehuis te Lennik, voor een select publiek en in absolute exclusiviteit, de nieuwe Vlaamse documentaire “De tweede pajot” voorgesteld.

Deze 16 minuten durende productie is een realisatie van twee Vlaamse amateurcineasten, Paul Van Welden en Jef Verdoodt, die de handen in elkaar hebben geslagen om een korte, historisch verantwoorde documentaire te maken over de figuur Frans Jozef De Gronckel en het ontstaan van het Pajottenland. In deze documentaire kregen de aanwezigen getuigenissen te zien, interviews en gespeelde scènes.
 
De documentaire is geselecteerd voor het gala van het filmfestival van Het Gouden Hamertje dat op 16 november in Gooik wordt georganiseerd. Deze documentaire kwam tot stand op initiatief van André De Leener, en is bedoeld als smaakmaker voor het tweede groots filmproject “De creatie van het Pajottenland”.
 
Ciné Touch Media & Ciné Works, een jong professioneel getalenteerd team en Perilious Landings VZW; een productieteam gespecialiseerd in erfgoeddocumentaires,  hebben de handen in elkaar geslagen om het project, dat op 12 juni 2007 groen licht heeft gekregen onder de naam “de Gronckelman”, nieuw leven in te blazen.
 
Met deze docudrama wordt aan een groter publiek duidelijk gemaakt vanwaar de naam Pajottenland komt en in welke context deze naam is gecreëerd. Zo wordt de identiteit en de eigenheid van het Pajottenland versterkt. Want wie het verhaal achter zijn eigen naam kent, kent meteen een stuk van zijn eigen geschiedenis.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief