GOOIK - Buurtbabbel

GOOIK - Buurtbabbel

Colpaert_gooik_buurtbabbel_1
 
Colpaert_gooik_buurtbabbel_2
Colpaert_gooik_buurtbab_3
 

De mensen uit het centrum van Gooik werden uitgenodigd op een buurtbabbel waar tal van zaken besproken werden. Wij zetten de belangrijkste voor u even op een rijtje.

 
School
 
De vrije basisschool uit Gooik heeft tijdens de buurtbabbel de plannen getoond van de uitbreiding van de schoolgebouwen, gelegen langs de bronnenweg in Gooik. Vandaag bestaat deze school 'De Bron' uit twee delen eentje staat naast het gemeentehuis(Koekoekstraat) een ander naast het rusthuis in de Bronnenweg. Op termijn zullen alle leerlingen in 1 vestiging zitten(Bronnenweg). Daar wordt er op de bestaande klassen een bovenlaag geplaatst en waar nu nog containerklassen staan zal er een extra gebouw geplaatst worden. In totaal zullen er na de verbouwing 10 klassen zijn en zes ruimtes voor vergaderingen refter enz. De werken gaan van start in 2010 aldus voorzitter Monique Walravens van het schoolbestuur.
 
Afval
 
Vandaag geeft elke Gooikenaar 150 kg restafval mee en het aantal kg gaat ieder jaar naar onhoog. Om daar iets aan te doen zijn de volgende maatregelen genomen vanaf 1/1/09 gaat de vaste vergoeding van huisvuiltaks van 70 euro naar 30 euro, voor alleenstaande van 30 euro vroeger naar 15 euro. Daarnaast worden de zakken die nu 0.62 euro kosten verhoogd naar 1.20 euro.(In vergelijking in Galmaarden betalen de mensen 2 euro per zak wat veruit het duurste uit de streek is) Dus de vervuiler betaald, de mensen zullen ook een kleine vuilniszak kunnen aankopen, aldus schepen Simon de Boeck. De nu bestaande bruine zak zal nog mogen gebruikt worden volgend jaar, als men er een sticker opplakt tot de waarde van 1.20 euro. De nieuwe zakken voor het restafval zullen volgend jaar een donkerrode kleur hebben
 
 
Men denkt er sterk aan om in Gooik de ophaling van het GFT af te schaffen zoals in andere gemeenten het geval is(Galmaarden).
 
Dominique van fietsen De Spaak uit Gooik kwam de nodige reclame maken voor zijn bakfiets. Het middel om de dure olie te slim af te zijn en gemakkelijk om je kinderen mee naar school te voeren.
 
Tussendoor werden de nodige filmpjes vertoond van TV-Gooik.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief