GOOIK - Kinderen van De Oester maakten insectenhotelletjes

C21

GOOIK - Kinderen van De Oester maakten insectenhotelletjes

Editiepajot_gooik_groen_plek_foot_colpaert__kopie_
Heel wat volk in het nieuwe groene plekje. - Foto © Marc Colpaert
 

Zopas huldigen Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Michel Doomst, burgemeester van Gooik samen met de medewerkers van Pro Natura, de natuureducatieve hoek aan het sportcomplex van Gooik in. De kinderen van de school De Oester maakten insectenhotelletjes.

Door de komst van de atletiekpiste ter hoogte van de sporthal de Koornmolen werd er ook naar de omgeving gekeken. De akkers rond het nieuwe sportcomplex aan de Processiestraat in Gooik maakten plaats voor natuur. De sporthal en zijn omgeving werden in het landschap geïntegreerd met maximale aandacht voor de biodiversiteit. Er werden inheemse hagen, houtkanten en bomen aangeplant en bloemen ingezaaid.

“De natuureducatieve hoek is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen sport en natuur. Bovendien is het nu een plek waar de boerenzwaluw, de Gooikse koesterbuur, zich thuis voelt ’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “De aanleg hebben we gesubsidieerd als gemeentelijk natuurproject en werd gerealiseerd door een INL-ploeg van Pro Natura via de samenwerkingsovereenkomst met de provincie en de gemeente“. Om dit alles te benadrukken brachten ze een infobord mee dat binnenkort zal geplaatst worden. Ondertussen waren de leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Oester hard bezig met het maken van kleine insectenhotelletjes. Later zal het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei er nog zwaluwnesten plaatsen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief