N-VA GOOIK reageert op verdwijnen motocross Kester

C21

N-VA GOOIK reageert op verdwijnen motocross Kester

Fotocross
 

Al sinds 1974 zakken de echte motorcrossliefhebbers af naar de Kesterheide in Gooik. Maar de editie van het voorbije weekend was misschien wel de laatste. Om dit te vermijden worden in Gooik de bruggen tussen meerderheid en oppositie gesmeed om een oplossing te vinden.

N-VA fractieleider Kristoff Hemelinckx: “Het is gewoon ondenkbaar dat zulke mooie traditie onderbroken of gestopt wordt. Deze cross is zuiver erfgoed van ons dorp en onze streek. We willen met alle betrokken partijen rond tafel gaan zitten. Maar het is zeer belangrijk dat ook de mensen uit Kester en omgeving hun zeg kunnen doen over de toekomst van de cross! Voor N-VA Gooik is het duidelijk, de cross op de Kesterheide moet blijven bestaan.”

Om dit alles kracht bij te zetten wil de N-VA fractie volop meewerken aan een toekomst voor de cross. “We werken graag en vol overtuiging mee aan een oplossing. We denken dat de weg zonder conflict, maar in overleg, met alle partijen, waaronder Natuurpunt, de enige juiste is. De voorbije jaren zijn de relaties tussen de burgemeester en de andere partijen zo verzuurd geraakt dat ze niet meer door dezelfde deur kunnen.” 
De grootste Gooikse oppositiepartij geeft aan klaar te staan om het conflict te ontmijnen en alle partijen rond tafel te brengen.

Hemelinckx besluit tenslotte: “ We wachten op een seintje van de burgemeester om samen met hem aan een oplossing te werken. Samen met de andere betrokken mensen willen we er vanuit de Gooikse N-VA alles aan doen om volgend jaar voor een 51ste editie van de motocross te zorgen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2015
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief