GOOIK - Infoavond over waterzuiveringsinstallatie in Oetingen

C21

GOOIK - Infoavond over waterzuiveringsinstallatie in Oetingen

Editiepajot_oetingen_gooik_aquafin_re
 

Als alles goed gaat heeft Oetingen binnen enkele jaren zijn eigen waterzuiveringsinstallatie. Dat is nodig ook, want vandaag loopt al het afvalwater er nog ongezuiverd in de beek. Daarom buigen de ingenieurs van Aquafin zich momenteel over het ontwerp van een kleinschalige installatie, die het afvalwater van om en bij de 1.200 inwoners van Oetingen zal zuiveren. Het voordeel van zo’n kleine installatie is dat ze beter in het landschap geïntegreerd kan worden.

De installatie zal gebouwd worden ter hoogte van de vroegere melkerij in de Frankrijkstraat. Enige tijd geleden heeft het gemeentebestuur hiervoor een BPA opgemaakt en goedgekeurd. Het lozingspunt, waar het verzamelde afvalwater uit Oetingen vandaag in de Warandebroekbeek belandt, ligt ongeveer 200 meter oostwaarts van deze locatie. Dit betekent dat van daaruit nog een leiding zal worden aangelegd om het afvalwater aan te sluiten op de KWZI.

Omdat Aquafin van het Vlaamse Gewest de bijkomende opdracht kreeg om een afvalwaterleiding in de Frankrijkstraat aan te leggen, tussen de Kasteelstraat en de Warandebroekbeek, werd beslist om het project op te splitsen in de bouw van de zuiveringsinstallatie enerzijds, en de aanleg van de nodige transportleidingen en bijhorende infrastructuur anderzijds.

Concreet gaat het dan om de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in het gedeelte van de Frankrijkstraat tussen de Warandebroekbeek en het kruispunt met de Kasteelstraat, de bouw van een pompstation met geïntegreerd overstort naast de Warandebroekbeek, de aanleg van een persleiding tussen dit pompstation en het terrein van de KWZI en de aanleg van een effluentgracht van de KWZI tot aan de Warandebroekbeek. De aanleg van deze infrastructuur is noodzakelijk, vóór er gestart kan worden met de bouw van de zuiveringsinstallatie. Volgens de huidige timing zouden de werken aan de leidingen starten medio 2010.

Op woensdag 14 januari worden de buurtbewoners uitgenodigd op een infoavond, waarop Aquafin en het gemeentebestuur van Gooik de verdere planning zullen toelichten. Bij deze bijeenkomst zal de focus liggen op de aanleg van de leidingen. De infoavond wordt georganiseerd om 19 u. in 't Wanneke aan het Kerkplein 12 in Oetingen.

webstie: www.aquafin.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2009
Marc Colpaert
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief