GOOIK voedert en beloert zijn tuinvogels

C21

GOOIK voedert en beloert zijn tuinvogels

Editiepajot_gooik_tuinvogels_foto_gerrit_achterland
Het gemeentebestuur van Gooik gaat de tuinvogels een handje helpen. Foto: Gerrit Achterland.
 

Schepen van milieu en natuur Simon de Boeck: “De winter is in het land en heeft sneeuw meegebracht. Dat hebben ook de vogels in jouw tuin geweten. De gemeente Gooik wil ze graag een handje helpen door de actie “Vogels voederen en beloeren” van Natuurpunt te ondersteunen”.

“Op het gemeentehuis zijn deze week gratis vetbolletjes te verkrijgen. Door het ophangen van dit wintervoedsel in je tuin kan je gauw kunnen genieten van een prachtig voederspektakel. Samen met het voedsel krijgen onze inwoners een foldertje samengesteld door Natuurpunt. Hierin vind je mooie foto’s en informatie over 26 vaak voorkomende soorten in onze tuinen”.

“Meteen een mooie kans om dit weekend, naar jaarlijkse gewoonte, de vogelpopulatie te tellen. De folder bevat een telformulier waarop je noteert hoeveel koolmezen, roodborstjes of winterkoninkjes je maximaal op hetzelfde moment waarneemt”.

“Kan onze schoolgaande jeugd de soorten tuinvogels eigenlijk nog herkennen ? Om daar zeker van te zijn delen we de educatieve folder en de vetbolletjes ook uit aan elke leerling in onze Gooikse dorpsscholen”.

“Het voedsel is vanaf 3 februari beschikbaar op het Gooikse gemeentehuis. Haal het gratis af en beleef het plezier de gevederde gasten in je tuin te aanschouwen”.

Lees meer op www.simondeboeck.be  en www.natuurpunt.be/tuinvogels

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2009
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief