HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest

C21

HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest

Mrb_affiche0001
HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest - © Deschuyffeleer
 
Mrb_feb_2017
HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest - © Deschuyffeleer
 
Img_3833
HERNE / GOOIK – Mark River Band in concert met topmuzikant Rony Verbiest - © Deschuyffeleer
 

Geen zondagsrust voor de muzikanten van de Mark River Band! Op een paar dagen van hun jaarlijks jazz-concert in zaal Het Jagershof in Kester was het in het repetitielokaal ten huize van voorzitter Wim Suys dan ook bijzonder druk. Samen met special guest Rony Verbiest en de 20-koppige big-bandformatie is het dirigent Filip Demeyer (Maarkedal) er daarbij om te doen de toeschouwers tijdens het concert een 30-tal arrangementen voor te schotelen. Die moeten getuigen van een melodieuze en ritmisch gevarieerde afwisseling, van veel vakmanschap en van een uitgesproken liefde voor muziek.

Jaarlijks organiseert de Mark River Band een jazzconcert waarbij telkens een Belgisch jazztalent in de schijnwerpers wordt geplaatst. Dit was onder meer al het geval met Bart Van Caenegem, Peter Vandendriessche, Marc Godfroid, Dieter Limbourg en Nico Schepers. Dit jaar maakt de Mark River Band zich op voor een samenspel met Rony Verbiest.
Voor Rony Verbiest is het accordeon het instrument waarmee hij als kind opgroeide. Niettegenstaande hij zich later aan jazz ging interesseren en saxofoon studeerde aan het conservatorium zorgden precies die jeugdjaren met het accordeon voor diepe muzikale wortels in de volkscultuur. Toch ook al vrij snel geraakte Rony Verbiest in de ban van de jazzmuziek en groeit hij uit tot een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld. Zo musiceerde hij al in allerlei jazzformaties en big-bands. Daarnaast verleende hij eveneens zijn medewerking aan optredens van Johan Verminnen en werd hij vaste begeleider van Jo Lemaire. Net als Toots Thielemans weet muzikale duizendpoot Rony Verbiest bovendien ook met de mondharmonica gecompliceerde muziek simpel en ontroerend te laten klinken.
Het jaarlijks jazzconcert van de Mark River Band in Het Jagershof langs de Bruneaustraat in Kester op zaterdag 25 februari om 20u30 wordt dan ook een avondvullend evenement met swingende jazznummers, musette en nog veel meer. Kaarten en info zijn te bekomen via 0477/66.63.10 of via markriverband@gmail.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief