KESTER - Marleen de beste inlijster uit het Pajottenland

C21

KESTER - Marleen de beste inlijster uit het Pajottenland

Colpaert_gooik_marleen_1
Marleen is de beste inlijster uit de streek. - Foto Kos
 

Marleen van Hoegaerden(56) van Atelier Marleen in Kester mag zich voortaan als één van de weinigen in België een 'Guild Certified Framer GCF' noemen, een titel die enkel wordt uigereikt aan inlijsters die meesterschap verworven hebben in dit ambacht en die de hoogste eisen op het vlak van inlijsten kunnen waarborgen aan particulieren en musea. Ze is de enige in het Pajottenland met deze titel.

 
Marleen van Hoegaerden was al sedert vele jaren vooral voor familie en vrienden actief bezig met het inlijsten van schilderijen en foto's en door de jaren heen heeft zij een heel brede ervaring opgebouwd. Vorig jaar opende ze dan ook Atelier Marleen in de Bruneaustraat in Kester. Je kan er nu terecht voor het artisanaal en op maat inlijsten van schilderijen, aquarellen, etsen, grafieken, foto’s, textielen, handwerkjes en voorwerpen. In het atelier is ook een Artist’s Corner waar je afgewerkte werken van haar kan aankopen.
Om aan de vraag naar alle types van inlijstingen nog beter te kunnen voldoen, heeft Marleen de stap gezet ook een kwalificatie in dit ambacht te behalen. Deze GCF titel wordt door de Engelse Beroepsorganisatie, een wereldwijde referentie inzake inlijsten en conservatie van kunstwerken, enkel uitgereikt aan inlijsters die zich qua meesterschap in deze authentieke ambacht onderscheiden door verworven vaardigheden en kennis. Een intens examen, afgenomen door een onafhankelijke en door de Guild aangeduide examinator, ging aan de erkenning vooraf. Wereldwijd hebben heel wat inlijsters deze qualificatie bekomen. "In ons land zijn er vandaag maar drie personen die deze titel behaald hebben en ik ben de enige uit het Pajottenland", glundert Marleen.
Door haar kwalificatie als Guild Certified Framer heeft Marleen  aangetoond dat zij de technieken en materiaalvereisten voor conserverend inlijsten van kunstwerken effectief beheerst en toepast."Ik kan aan particulieren en musea dan ook garanderen dat ingelijste werken maximaal beschermd zijn en voor de langst mogelijke tijd hun pracht zullen bewaren. Indien inlijstingen niet gebeuren met naleving van deze conservatienormen zullen de werken geleidelijk verkleuringen en verzwakkingen vertonen en snel waarde verliezen en op termijn zelfs onherstelbare schade oplopen. Deze risico’s worden vermeden door beroep te doen op een gekwalificeerde inlijster die de juiste materialen en technieken gebruikt", aldus Marleen. Meer weten over Atelier Marleen ga naar www.ateliermarleen.be of bel 0479/59.91.35.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief