De Heidetochten Kester-GOOIK: “18de Camtochten te Gooik”

C21

De Heidetochten Kester-GOOIK: “18de Camtochten te Gooik”

Kleurenaffiche_camtocht2017
 

Tijdens deze wandeltocht in de prille lente (zondag 26 maart) willen wij de wandelaars laten genieten van het golvende Pajottenland. Groene plekjes en landelijke gebieden vormen de hoofdbestanddelen. Er is ruime keuze uit 11 afstanden: van 6 tot zelfs 50km. Afhankelijk van de gekozen afstanden komt men langs Leerbeek, Schepdaal, Itterbeek, Dilbeek en Neerpede..

 

De parkoersbouwers van De Heidetochten Kester-Gooik kiezen steevast voor wegeltjes, veldwegen en rustige binnenwegen zodat u optimaal kunt genieten van het agrarisch landschap doorspekt met kleine eilandjes natuur- en bosgebieden en kabbelende beekjes. Ook het hoogste punt van ZW-Brabant : de getuigeheuvel te Kester met zijn 112m hoogte en in een prachtig natuurkader, ligt voor een aantal wandelaars op het parkoers. Zo dicht tegen Brussel en zoveel groen!!

 

Enkele andere vermeldenswaardige plaatsen zijn zeker de Saffelbergkapel, de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, de beschermde site rond het kerkje van Sint-Anna-Pede waar Pieter Bruegel inspiratie vond voor zijn schilderijen en uiteraard zien we te Gooik de Oude en de Nieuwe Cam.

 

Voldoende en verzorgde rustposten geven de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. Voor het eerst is er ook een rustpost bij Picasso Greens te Gooik, een bedrijf in import en verkoop van tropische - mediterane en woestijnplanten voor bedrijven en particulieren. Een unieke gelegenheid om dit bedrijf eens te bezoeken (zie foto). In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide) te proeven. Starten kan vanaf 7h00 tot 15h00 in zaal Familia te Gooik. Wij hopen u ook te mogen verwelkomen.

 

De Heidetochten Kester-Gooik vzw / Wandelsport Vlaanderen 4358

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief