OETINGEN - Nieuwe school met huursubsidies

C21

OETINGEN - Nieuwe school met huursubsidies

Editiepajot_school__kopie_
Achter deze school wordt een nieuwe gebouwd. - Foto Marc Colpaert
 

Minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft beslist om een huursubsidie te verlenen om in het centrum van Oetingen een nieuwe school te bouwen. Speciaal in dit dossier is dat de gemeenteschool De Oester en de Dorpschool De Bron van het vrije onderwijsnet samen deze nieuwe school gaan bouwen.

 
Achter de huidige kleuterschool De Bron en de feestzaal Elkerlyc in het centrum van Oetingen ligt nog een lap grond, die zal gebruikt worden om het nieuwe schoolgebouw op te bouwen.  De gemeente Gooik heeft al een mondeling akkoord van de vzw Parochiale Werken voor een erfpacht op dit terrein. Even verderop pal naast de kerk ligt de lagere school De Oester die niet meer kan uitbreiden. “Het wordt stilaan tijd voor vernieuwing voor beide scholen”, zegt burgemeester Michel Doomst(CD&V). “Dus waarom niet een school bouwen voor de twee bestaande scholen die vandaagop 100 meters van elkaar gesitueerd zijn.  Dat is bij mijn weten in Vlaanderen nog nooit gebeurd, een school voor het gemeentelijk onderwijs en het vrij onderwijs in hetzelfde gebouw".
 
De nieuwe school zal een capaciteit hebben voor 80 kleuters en 120 leerlingen van het lager onderwijs en de kostprijs wordt vandaag op 3 miljoen euro geraamd. Als voorbeeld zal vooral gekeken worden naar de pas geopende nieuwe school in Strijland. “Daar zitten de kleuters op het gelijkvloerse verdieping en de kinderen van de lagere school op de eerste verdieping. We willen zoiets ook in Oetingen, wel is het belangrijk dat elke school haar eigenheid bewaard zoals nu het geval is”, aldus Doomst.  Op hetzelfde terrein krijgen de scouts Aurora ook de kans om een nieuw lokaal te bouwen. Nu de huursubsidie rond is kan gestart worden met het indienen van het definitief dossier, wat dit jaar nog moet lukken. In de loop van 2018 of begin 2019 kan dan gestart worden met dit nieuwe schoolproject.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief