HERNE – Leerlingenconcert orgelklas in de St-Petrus en Pauluskerk

C21

HERNE – Leerlingenconcert orgelklas in de St-Petrus en Pauluskerk

Orgelles_kerk_herne_-_aankondiging_2017
HERNE – Leerlingenconcert orgelklas in de St-Petrus en Pauluskerk - © Deschuyffeleer
 

Op woensdag 7 juni van 18 tot 20u is er het jaarlijks orgeloptreden van de leerlingen van de gemeentelijke academie voor Muziek, Woord en Dans met vestigingsplaats in Gooik maar met ook bij-afdelingen in Herne en Galmaarden. Het optreden, dat voor de leerlingen overigens geldt als examen, is toegankelijk voor het publiek.

“Het initiatief gaat uit van de orgelgroep Pajottenland & Zennevallei, die allerlei orgelactiviteiten in de streek onder de aandacht wil brengen en daar hoort ook het jaarlijks orgeloptreden van onze academie bij”, duidt een geestdriftige directeur Sarah Copriau het leerlingenconcert. “Dit optreden is in feite een openbaar examen, en dus vrij toegankelijk voor iedereen, van de leerlingen van de afdeling Herne van de Gooikse muziekacademie. Aan het concert zullen 10 leerlingen deelnemen,  van Lagere over Middelbare tot Hogere Graad. Onze jongste leerling is 8 jaar en onze oudste 76”.
“Door zo te handelen willen we van het stijf academisch gebeuren van het examen, dat vaak gepaard gaat met enige stress en zenuwen, eerder een ontspannen toonmoment maken, vol sprankelende orgelklanken en zeer breed georiënteerde muziek. Zo komen dan ook verschillende muziekstijlen aan bod. De klas wordt geleid door de enthousiaste Gert Amerlinck, die als orgeldocent verbonden is aan onze Academie”, aldus nog de gedreven directeur.
Meer info op www.gooik.be onder ‘leren’ en ‘academie MWD’
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief