Ludieke actie van VLD GOOIK

C21

Ludieke actie van VLD GOOIK

Editiepajot_gooik_vld_123
Gemeenteraadsleden Nicky Bellemans, Christa Dermez en Philip Willems. - Foto Marc Colpaert
 

Naar aanleiding van onder andere jullie artikel over de vergaderbus in Gooik, sturen wij jullie een ludieke tegenreactie, aldus de Open Vld van Gooik

Hierbij onze reactie: wij, gemeenteraadsleden van Open Vld Gooik hebben tegen de extra uitgaven voor de vergaderbus gestemd op de gemeenteraad. Eigenlijk moest in eerste instantie enkel het huidige busje vervangen worden omdat dit versleten was. Daar hadden we geen probleem mee. Dan werden dat al twee bussen: 1 voor mindervaliden, en al een tweede bus die door verenigingen kon gebruikt worden. Dat waren al extra uitgaven, maar ok.
 
Uiteindelijk moest die laatste bus dan nog iets extra hebben: omvormen tot een vergaderbus! Dit vonden we echt overdreven uitgaven.
 
En het is ook bewezen: op de foto van gisteren: "als sardientjes in een bus" (was eigenlijk wel een grappige foto)
-4 bewoners en 1 burgemeester en 2 schepenen en de bus stond vol.
- je mag ook niet te groot zijn of het wordt moeilijk staan in die bus
- het plan kan met moeite opengevouwen worden (moet over de zetels hangen)
- ik stel me al een lange rij wachtende voor aan de bus als er wel eens meer volk komt luisteren
- ieder om beurt dan? Hopelijk is het altijd goed weer.
 
Dit is weer een voorbeeld van hoe de meerderheid met iets willen uitpakken, dat extra geld gekost heeft, maar dat eigenlijk totaal overbodig is. Dit haalt helemaal niet het vooropgestelde doel. Tevens geeft burgemeester Doomst toe dat de bus ietwat te klein is …
 
wij zijn niet tegen het principe om dichter bij de mensen te komen maar zou het niet veel beter zijn om zo’n uitleg over de uitvoeringswerken aan de bevolking grondig voor te bereiden, en te tonen aan iedereen samen in een zaal of tent? Zo kunnen de mensen ook van elkaar horen wat er gezegd wordt, en meningen uitwisselen. Weinig volk bijeen is natuurlijk altijd beter te overtuigen (beïnvloeden)? Dit is een echte luxe-aankoop!
  
ps: Er staat zo ook de aankoop van een bibliobus (250.000€) op het programma van Gooik . JAAA NOG EEN BUS! Dat zijn er dan al drie. Wie gaat dit blijven betalen? Ook over die bus hebben we een andere mening dan de CD&V meerderheid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 22 jun 2024
Marc Colpaert | 21 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief