GOOIK - Op zoek naar ideeën rond plattelandsontwikkeling

C21

GOOIK - Op zoek naar ideeën rond plattelandsontwikkeling

Pajottenland_leader_plus_
(foto Jos Huwaert)
 

Pajottenland+ is op zoek naar inwoners of verenigingen uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal die ideeën hebben om het platteland te verbeteren. Bij deze nieuwe projectoproep kan u voorstellen indienen die passen binnen de drie doelstellingen van de regionale plattelandsontwikkeling, namelijk de landelijke economie en de recreatie versterken, wonen en verblijven  in een sterke regio en de landelijke regio een blijvend karakter bezorgen. Projectideeën kunnen worden ingediend tot 15 maart. Een pagina met uw voorstel is voldoende. Voor de plattelandswerking in de zeven gemeenten heeft Pajottenland+ voor de komende vijf jaar in totaal 1,5 miljoen euro ter beschikking.    

Michel Doomst, voorzitter van de koepel Pajottenland+, verduidelijkte tijdens het persmoment dat de regio gericht naar enkele doelen moet werken. Doomst: ,,Zo is het noodzakelijk om van de dorpen leefgemeenschappen te maken, en ze niet laten uit te groeien tot slaapdorpen. Het versterken van de authentieke waarde van het Pajottenland zal hiertoe bijdragen. Zo is samenwerking op het terrein tussen landbouw en natuur een pluspunt, net als de uitbouw van een actieve samenleving. De zeven gemeenten moeten de kansen benutten om gezamenlijk acties uit te werken''.

Samenwerken vanuit een breed draagvlak is ook een doelstelling van de plattelandswerking in het Pajottenland. Hugo Vleugels, voorzitter van de vzw Pajottenland+: ,,In de vorige Leaderperiode zijn 25 projecten gerealiseerd. We merkten dat bepaalde ideeën konden worden gebundeld. We hebben dan ook voor de komende jaren bewust gekozen om projecten met een groter draagvlak en meer samenwerking te gaan goedkeuren. Samenwerking gebeurt best met meerdere sectoren en liefst in de zeven gemeenten van het Pajottenland+gebied''.

Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+, benadrukte nog dat projecten een duurzaam karakter dienen te hebben. ,,Wie op voorhand weet dat hij na de projectperiode niet zonder de subsidies kan verder werken, zal geen goedkeuring van zijn project bekomen. Daarin is Europa vrij streng.  Voor een goedgekeurd project zullen de uitvoerders maximum 65 procent cofinanciering ontvangen''. 

Info: www.pajottenland.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2009
Jos Huwaert
Jos Huwaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief