GOOIK - Scouts zoeken 400.000 euro

C21

GOOIK - Scouts zoeken 400.000 euro

Editiepajot_gooik_scouts__kopie_
Alle partijen op de plaats waar de nieuwe zaal moet komen. - Foto Marc Colpaert
 

Door een gelukkig toeval kunnen de scouts uit Oetingen vanaf nu plannen beginnen te maken wat betreft hun nieuwe lokalen, alleen moeten ze eerst nog wel 400.000 euro vinden. Door het verlenen van een erfpacht door het Bisdom en een recht van opstal door de gemeente krijgen ze nu de kans om op een terrein achter de zaal Elckerlyc in het centrum van Oetingen een splinternieuw gebouw te laten oprichten.
 
De lokalen van de Scouts Aurora in Oetingen zijn sterk verouderd. De vzw JAO (Jeugdlokalen Aurora Oetingen), die zich ontfermt over de scoutslokalen, kaartte dat al een tijd geleden aan bij het Gooikse gemeentebestuur. Er werd ondertussen door alle partijen uitgekeken naar een andere locatie, echter zonder succes. Tot hun oog viel op een terrein eigendom van de parochie en de kerkfabriek achter de zaal Elckerlyc, pal in het centrum van Oetingen.
Het bisdom verleende een erfpacht voor 50 jaar aan de gemeente om op het terrein een nieuwe school te bouwen en er kwam dadelijk ruimte vrij voor nog een extra gebouw voor de scouts te huisvesten. De gemeente verleent nu op haar beurt een recht van opstal aan vzw Jeudlokalen Aurora Oetingen (JAO) om er de scoutslokalen op te bouwen. Dat werd goedgekeurd op de laatste gemeenteraad. De scouts kunnen nu dus echt starten met de plannen voor een nieuwe stek. “Wij als gemeente zijn uitermate blij dat er een oplossing gevonden werd voor dit probleem van huisvesting voor de scouts en dan nog op een toplocatie in het centrum van de gemeente”, zei een tevreden schepen van jeugd Simon De Boeck(CD&V) die ijverig meezocht achter een nieuwe locatie.
De vzw JAO is intussen bijzonder gemotiveerd om zelf nieuwe lokale te bouwen. Met tal van acties werden ondertussen al heel wat middelen ingezameld, maar er is nog veel, heel veel geld nodig. “Wij zijn al eens te rade gegaan bij een architect en om een lokaal te bouwen van 23 op 11 meter moeten  wij toch kunnen rekenen op een budget van 400.000 euro. Daarnaast is er tevens een speelruimte nodig van 30 op 70 meter achter de zaal”, legt Tijl Depester van de scouts uit. Om dit geld bij mekaar te krijgen hopen ze op gulle schenkers, op een renteloze lening, subsidies van Europa en gaan ze een aanvraag indienen om fiscale attesten te mogen uitschrijven. Daarnaast moeten tal van acties ook geld in de lade brengen. “Het nieuwe gebouw moet zo kort mogelijk achter de zaal Elckerlyc komen, de bestaande ruimte voor de opslag van het materiaal zal afgebroken worden. Het belangrijkste nu is plannen laten maken en geld inzamelen. Wij hopen dat binnen 3 jaar het gebouw er staat, nadien kunnen wij dan tevens de zalen verhuren om zo de kosten te drukken”, aldus Tijl.
  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief