OETINGEN - Te vlug in de Lenniksestraat

OETINGEN - Te vlug in de Lenniksestraat

Editiepajot_gooik_lenniksestraat_1__kopie_
Bewoners worden het stilaan beu. - Foto Marc Colpaert
 
Tal van bewoners van de Lenniksestraat in Oetingen zijn de vele 'laagvliegers' in hun straat meer dan beu. De verkeersremmers moeten niet verdwijnen, maar er moet een betere signalisatie komen en extra maatregelen voor de snelheid omlaag te halen zijn ook welkom. De gemeente kent het probleem en bekijkt hoe ze er iets aan kunnen veranderen. "Alleen trajectcontrole kan hier definitief een einde aan stellen, maar dat is een dure zaak en technisch heel moeilijk, dus moeten we op zoek naar iets anders", zegt schepen Herman Anthoons(CD&V).
Al jaren is het een gekend probleem in de Lenniksestraat in Oetingen, de vele wagens - volgens een telling rijden er 2.000 wagens op een halve dag door deze straat - houden zich niet aan de snelheid en vlammen er maar op los, voor de meeste is 50 km veel te traag. Op vraag van vele bewoners plaatste de gemeente - al enkele jaren geleden - op twee plaatsen de nodige bloembakken, wat toch enige soelaas bracht. "Wij willen absoluut niet dat de bloembakken verdwijnen, want deze zorgen ervoor dat er toch nog wat kalmer wordt gereden", zegt Hans Vanden Driessche. Probleem is wel dat deze bloembakken om de haverklap weggenomen worden, bij een wielerwedstrijd of een loopmarathon. Vorige week nog werden de bloembakken teruggeplaatst en kijk twee dagen later reed er alweer iemand tegen een bloembak. "Wij willen graag dat er enerzijds extra signalitatie komt ter hoogte van de bloembakken, want straks rijdt er zich nog iemand dood op zo een bloembak en anderzijds dat de gemeente maatregelen moet nemen om de snelheid aan banden te leggen. Wij denken dan in de eerste plaats aan trajectcontrole maar ook meer visuele geheugensteuntjes van maximum 50 km op de rijbaan schilderen kan al helpen", aldus Hans.
"Bij het plaatsen van de bloembakken zijn alle wettelijke verplichtingen nagekomen. Nu is het wel zo dat we al eens gedacht hebben om extra signalistaie te plaatsen, maar dat is niet altijd simpel. Er is niet veel ruimte en te grote borden zijn meer hinderlijk dan doeltreffend", vertelde schepen Herman Anthoons(CD&V). Hij geeft wel toe dat trajectcontrole de beste oplossing kan zijn. "Maar dat is duur en trajectcontrole moet geplaatst worden over een traject met dezelfde snelheid en dat is hier een probleem, want we zitten naast een zone 50 ook met een zone 30. Maar extra signalisatie, dat moet kunnen denk ik, al moet dit natuurlijk eerst besproken worden", aldus schepen Anthoons.
Voor bewoonster Brigitte Vandekerckhove is de maat echt vol. "Wij krijgen hier meer en meer te maken met verkeersagressie. Ik kan op sommige dagen niet meer rustig uit mijn garage rijden zonder dat ze zitten te toeteren en meer. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat de gemeente maatregelen treft." 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 okt 2018
Marc Colpaert | 17 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 03 okt 2018
Marc Colpaert | 03 okt 2018
Marc Colpaert | 03 okt 2018
Marc Colpaert | 25 sep 2018

archief