GOOIK - Haat tegen Vlamingen en N-VA plots groot

C21

GOOIK - Haat tegen Vlamingen en N-VA plots groot

23600825_1888397194807313_1686791166_o
Vandalisme op de borden van de N-VA. Foto Kos
 

Voor de derde keer in nauwelijks een week tijd zijn de infoborden van de N-VA Gooik gemolesteerd door vandalen. Tel daar nog eens bij dat de vorige maanden tal van Vlaamse vlaggen werden gestolen en dan kan men zich de vraag stellen , blijkbaar zijn sommige mensen niet gediend met de Vlaamse vlag of de N-VA.
 De laatste tijd is er iemand of meerdere personen in de streek die absoluut niets moeten weten van Vlaamse vlaggen en de N-VA. In september ging het al van start, de gemeente Gooik plaatste enkele infoborden over hun educatief reservaat Paddenbroek met daarnaast een Vlaamse vlag. Niet minder dan 7 vlaggen werden ontvreemd en tot vandaag weet men nog steeds niet wie dit gedaan heeft. Toen dan de N-VA hun borden plaatste werden op een week tijd driemaal de affiches op die borden gewoon afgescheurd en invoegborden vernietigd. "Terug twee affiches van onze vereniging zijn het slachtoffer geworden van vandalen. Het is niet leuk meer want sommige van onze kinderen beginnen schrik te krijgen. Want vandaag zijn het maar borden, maar wat als ze morgen de mensen van N-VA iets aandoen of onze kinderen”, vraagt Kristel Moonens(N-VA) zich bezorgd af
Ondertussen werd er al klacht neergelegd bij de politie, maar momenteel zonder succes. Ook de affiches van het nakend bezoek van Jan Jambon werden verscheurt. Minister Jambon reageert op de lokale commotie: “Ik kijk uit naar mijn bezoek aan Gooik en betreur het dat zulke zaken gebeuren. Het vernielen van andermans zaken, om welke redenen ook, kan niet getolereerd worden.” Het bezoek van Minister Jambon gaat zeker gewoon door ", verklaarde gemeenteraadslid Kristoff Hemelinckx(N-VA). 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief