GOOIK - Speelplein Leerbeek in de vergeethoek

C21

GOOIK - Speelplein Leerbeek in de vergeethoek

Editiepajot_gooik_spleeplein_leerbeek_foto_gerrit_achterland
Nicky Bellemans (links) en Donald Stockmans op het "vergeten" speelplein van Leerbeek. - Foto Gerrit Achterland.
 

De gemeente Gooik zal dit jaar fors investeren in speelpleinen en speeltuigen. Het gemeentebestuur trekt hiervoor maar liefst 35.000 euro uit en tegen de zomer zouden de werken moeten zijn uitgevoerd. “De Schepen van jeugd verklaarde onlangs dat de speelpleintjes van Strijland, Gooik, Oetingen en Kester zullen worden opgewaardeerd en speeltuigen bij krijgen, Leerbeek valt echter uit de boot”, zegt Donald Stockmans.

“Omwonenden spraken mij aan over de erbarmelijke staat van het speelpleintje in Leerbeek, dus zijn wij de toestand ter plaatse eens gaan bekijken”, aldus Nicky Bellemans. “Wij hebben inderdaad kunnen vaststellen dat dit speelpleintje in zeer slechte staat is. Het pleintje dat als voetbalplein moet dienen, moet het stellen met doelen uit vorige eeuw; om nog maar over het “terrein” te zwijgen! Het verwondert mij dat hier nog niet eerder ernstige ongevallen gebeurd zijn, waarvoor het gemeentebestuur aansprakelijk kan worden gesteld. Het voetbalplein en de doelen zijn dringend aan vervanging toe. De kleintjes moeten zich tevreden stellen met een aftandse schommel en een vermolmde zandbak zonder inhoud. Van de vroegere zitbanken is geen spoor meer te bekennen. Op het terrein bevindt zich enkel een eenvoudige picknicktafel. Ook de omwonenden zouden een opwaardering en verfraaiing enorm appreciëren aangezien deze desolate toestand vandalisme in de hand werkt. Wij vragen het gemeentebestuur de situatie toch eens ten gronde te gaan inspecteren en wij zullen hen aanraden ook het speelplein van Leerbeek op te waarderen”. De plaatsing van nieuwe speeltuigen dringt zich op terwijl de betondallen van het voetbalpleintje perfect in eigen beheer zouden kunnen vervangen worden en dus tegen een minimale kostprijs kunnen uitgevoerd worden. De huidige toestand maakt het daar zeker niet aangenaam om te vertoeven noch voor de kleintjes, noch voor de ouders en/of grootouders. Er rijden ook regelmatig auto’s af en aan naar de garages die zich achter het doel bevinden. Tevens wordt het voetbalplein vaak gebruikt als parking. Een nieuwe meer gescheiden inrichting is zeker aan de orde en zou de veiligheid ten goede komen.

Er wordt door het gemeentebestuur zo’n groot budget vrijgemaakt, waarom valt speelplein Leerbeek dan uit de boot?”.

Als conclusie de opmerking van een buurtbewoner: “het is met geen gerust gemoed dat wij onze kinderen hier veilig kunnen laten spelen”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2009
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 27 sep 2022

archief