GOOIK - Nieuwe voetbalsite in de maak

C21

GOOIK - Nieuwe voetbalsite in de maak

Editiepajot_gooik_gebouw__kopie_
Het bestuur gaf meer uitleg. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik en voetbalclub KV Kester-Gooik gaan samen een nieuwe voetbalsite bouwen ter hoogte van de Wolvenstraat in Strijland. Als alles volgens plan verloopt komt dat er tegen de zomer van dit jaar. Het complex zal bestaan uit een kunstgrasveld en een ruime parking op kosten van de gemeente en een nieuw kantinegebouw met zes kleedkamers waarvan de kosten zullen gedragen worden door de voetbalploeg KV Kester-Gooik.
Eind vorig jaar kocht de gemeente Gooik voor 195.000 euro het voetbalplein site Verbroedering Strijland in de Wolvenstraat in Gooik. Dadelijk gingen ze op zoek naar een partner voor de verdere uitbreiding en om de kosten te drukken. "Wij hebben aan Haviland de opdracht gegeven voor de aanleg van een kunstgrasveld en een ruime parking voor 100 voertuigen, de raming van de kosten bedraagt ruim 660.000 euro. Als gemeente hebben we de voorbije 12 jaar sterk geinvesteerd in een kwaliteitsvolle sportinfrastructuur. Met de aanleg van dit kunstgrasveld zullen, naast KV Kester-Gooik, ook nog andere clubs van dit kunstgrasveld kunen gebruik maken", zegt sportschepen Gunther De Wilde(CD&V).
Ondertussen ging de gemeente op zoek naar een partner voor de bouw en de uitbating van de kantine en de kleedkamers. De voetbalclub KV Kester-Gooik heeft hier als enige op ingetekend en krijgt dan ook het exclusief recht om de kantine en de kleedkamers te bouwen en uit te baten op de site en dat voor een periode van 50 jaar, tegen een jaarlijks bedrag van 2.000 euro. "Wij hebben momenteel twee campussen in Gooik en Kester maar de levensduur van die sites loopt stilaan op hun einde. Daarnaast moeten wij als club ook steeds meer beantwoorden aan de - terecht  stijgende eisen van ouders en spelers voor een kwalitatieve jeugdopleiding", zegt Pascal Vandercammen voorzitter van KV Kester-Gooik. En daarom hebben ze beslist om in dit project in te stappen. "De bouw van de kleedkamers en kantine kost ons 200.000 euro, dat is een enorm bedrag voor onze club, maar we gaan die uitdaging graag aan. We gaan nu op zoek naar kleine en grote sponsors, gaan een wafelenbak en en fuif organiseren en er loopt een crowdfunding om het project te doen slagen. Wij willen hiermee de toekomst van de club en het voetbal in Gooik veilig stellen", aldus de voorzitter.
Het is de bedoeling dat hun jeugdspelers vanaf volgend seizoen op deze site trainen en spelen. Ook de eerste ploeg zal hier trainen maar blijft voorlopig haar wedstrijden op de campus in Gooik spelen. De site in Kester gaan we verlaten", aldus Vandercammen. Zowel G-Sport Pajottenland als de dames van Verbreoedering Strijland Gooik stappen mee in dit verhaal, dit om het sociaalplatform en het draagvlak van KV Kester-Gooik te verbreden. Het is de bedoeling dat zij hun werking tegen het seizoen 2019-2020 inkantelen in die van KV Kester-Gooik en zo een grote Gooikse voetbalfamilie gaan vormen. "Sport is essentieel geworden in een plattelandsgemeente, wij stellen dit elke dag meer en meer vast, dus moeten wij dan ook blijven investeren in sportinfrastructuur", besluit burgemeester Michel Doomst(CD&V). 
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief