GOOIK - 21 extra assistentiewoningen in Kesterberg

C21

GOOIK - 21 extra assistentiewoningen in Kesterberg

Editiepajot_gooik_kesterberg__kopie_
Stijn, Bruno en Michel voor het nieuwe complex. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf deze week is de capaciteit van de Seniorie Kesterberg in Leerbeek verhoogt met 21 extra assistentiewoningen. Volgens directeur Bruno Van de Voorde is in Kesterberg alles mogelijk, elke resident kan rekenen op tal van faciliteiten zoals een binnenzwembad, vervoer en een boodschappendienst. Binnenkort wonen er in de seniorie 100 senioren, een dorp in een dorp als het ware.
In 2009 werd de Seniorie Kesterberg, dat staat voor de invulling van een hedendaagse en vooruitziende woonvorm voor senioren, geopend in Leerbeek. Vandaag zijn de 58 service- en zorgflats continue bevolkt en steeds meer mensen vroegen of er geen plaatsje meer vrij was. "Dus hebben wij een twee jaar geleden de beslissing genomen om naast het bestaande gebouw een extra woning aan te kopen met het oog op een uitbreiding van onze seniorie", legt directeur Bruno uit. Vandaag zijn de woningen afgewerkt en kunnen de mensen er zo hun intrek in noemen. "Bij ons ligt de nadruk op hulpvaardigheid en gemoedelijkheid - een open (t)huis creëren - doch met respect voor eenieders privacy. Daarnaast is er een eigen keuken en ondersteuning van verzorgend personeel", aldus Bruno. Elke resident kan tevens een beroep doen op diverse gemeenschappelijke faciliteiten zoals een restaurant, salons, kapsalon Au3, pedicure, een boodschappendienst, vervoer, feestzaaltje, tuinterras, wassalon, een fitnessruimte en een binnenzwembad met sauna.
Het nieuwe complex sluit naadloos aan bij het oude complex, men loopt zo van het ene gebouw in het andere, alleen aan de vloerbedekking kan men het merken. "Wij hebben met deze bouw al bij al niet teveel problemen gehad, alles verliep goed, alleen de omgevingswerken moeten nog afgewerkt worden", zegt Stijn Claessens de projectverantwoordelijke. "Kesterberg is een zege voor onze streek, zeker met de vergrijzing die steeds maar meer toeslaat. Daarnaast hoor ik ddatd e meeste mensen die hier verblijven uit het Pajottenland komen en zeg nu zelf, wat is er nu mooier dan oud worden in uw eigen streek, dicht bij uw kinderen", aldus de burgemeester. Wie meer wilt weten over deze nieuwe assistentiewoningen in een prijsklasse van 40 tot 62 euro, neemt het best een kijkje op www.kesterberg.be of belt naar 054/24.41.31.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief