GOOIK - Jong Oetingen eet voortaan gezond

C21

GOOIK - Jong Oetingen eet voortaan gezond

Collage_editiepajot_de_oester_-_deschuyffeleer
Ninke Van Vlaenderen "’s morgens tafelen als een koning, ’s middags als een prins en ’s avonds als een bedelaar". - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_oester_oetingen_ontbijt_deschuyffeleer__4_
Editiepajot_oester_oetingen_ontbijt_deschuyffeleer__2_
Editiepajot_oester_oetingen_ontbijt_deschuyffeleer__1_
 
Editiepajot_oester_oetingen_ontbijt_deschuyffeleer__9_
Editiepajot_oester_oetingen_ontbijt_deschuyffeleer__3_
 

De laatste week stond de Gooikse gemeentelijke lagere school De Oester volledig in het teken van ‘ik draag zorg voor mijn gezondheid’. Vandaag, als bekroning en beloning voor de geleverde inspanningen van de laatste dagen, werden alle leerlingen samen met hun leerkrachten getrakteerd op een gezond ontbijtbuffet.

Ninke Van Vlaenderen, leerling van het 5de leerjaar, vertelde dat de themaweek best een themamaand of een themajaar mocht zijn. Van haar kregen wij volgende wijsheid voorgeschoteld: “zorg dragen voor de gezondheid is eigenlijk niet zo moeilijk. Men hoeft enkel ’s morgens te tafelen als een koning, ’s middags als een prins en ’s avonds als een bedelaar. Verder heeft een gezond lichaam nood aan een flinke portie beweging en is water veruit de beste drank voor klein en groot en voor jong en oud.”

Waar het de ganse week vooral om ging was de voedingsdriehoek. Voor alle onderdelen van de actieve voedingsdriehoek werden affiches gemaakt met nadere toelichting. Zo kwamen aan bod: lichaamsbeweging, water of vocht, graanproducten en aardappelen, groenten en fruit, melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten, vlees, vis, eieren en vervangproducten, smeer- en bereidingsvet en de restgroep.

“Een evenwichtig ontbijt draagt tijdens de voormiddag bij tot een betere concentratie en voorkomt appelflauwtes. Nochtans wordt deze maaltijd vaak overgeslagen of vervangen door van alles en nog wat. Door op school een gezond ontbijt aan te bieden, proberen we de kinderen te bewijzen dat wie gezond wil eten daarvoor niet alle lekkers hoeft te laten en dat gezond eten ook bijzonder smaakvol en aangenaam kan zijn”, aldus directrice Marleen Hanselaer.

Het ontbijt werd bekostigd door het gemeentebestuur, plaatselijke handelaars en sympathisanten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief