GOOIK zet vorming op de kaart

C21

GOOIK zet vorming op de kaart

Editiepajot_gooik_en_archeduc_foto_re
Repro Editiepajot.
 

De gemeente Gooik, Arch’educ en plaatselijke verenigingen slaan de handen in elkaar om een evenwichtig vormingsaanbod aan te bieden.

Via een lokaal educatief netwerk (LEN) zullen de gemeente Gooik, Arch’educ en Gooikse verenigingen samen werk maken van een interessant vormingsaanbod in de gemeente. Uit een behoeftedetectie blijkt immers dat heel wat inwoners van de gemeente vorming willen volgen, als die aansluit bij hun interesse en op het juiste moment wordt geprogrammeerd. Gooikse verenigingen zullen hun activiteiten beter op elkaar afstemmen en gezamenlijk promoten.

Cursussen zijn nog steeds populair

In het voorjaar zette de gemeente Gooik samen met Arch’educ een behoeftedetectie op poten. Meer dan honderd inwoners ontvingen een vragenlijst over vorming. Alle leeftijdsgroepen waren vertegenwoordigd, in alle (deel)gemeenten van Gooik. De bevraging leverde interessante gegevens op.

Ludo Dehandschutter, cultuurbeleidscoördinator: “We vroegen aan de inwoners op welke manier ze hun vrije tijd invullen en op welke momenten in de week ze het meeste vrije tijd ervaren. In de vragenlijst konden de inwoners hun eigen interesses aangeven alsook de manier waarop een vorming het best wordt geprogrammeerd.”

Op naar een evenwichtig en gevarieerd vormingsaanbod

Gooikse verenigingen zullen voortaan samen werk maken van vormingsactiviteiten in de gemeente. Via een lokaal educatief netwerk (LEN) zullen verenigingen hun aanbod thematisch en praktisch op elkaar afstemmen. De inwoners van Gooik (en omstreken) zullen uit een ruimer aanbod kunnen kiezen.

Ellen Ruys, stafmedewerker bij Arch’educ: “Door de samenwerking en de gezamenlijke promotie zullen de Gooikenaars een ruimer en gevarieerder aanbod krijgen voorgeschoteld. Het spreekt voor zich dat deze manier van werken een breder publiek aanspreekt, verenigingen van hun kant zullen beter kunnen inspelen op de interesses en behoeftes van de inwoners van de gemeente.”

Voor meer informatie over het Lokaal Educatief Netwerk contacteer:

Ellen Ruys, T 02 451 61 84, ellen.ruys@archeduc.be

Website: www.archeduc.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2009
Marc Colpaert
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 jul 2024
Marc Colpaert | 30 jun 2024

archief