Vlinderhappening in de muziekvallei in Gooik

C21

Vlinderhappening in de muziekvallei in Gooik

Flyer_vlinderhappening
 

 Fladder je mee met ons de zomer door? Dat kan op zondag 29 juli tijdens onze Vlinderhappening in de muziekvallei in Gooik. Ontdek dit verbogen natuurgebiedje en maak kennis met de wereld van de vlinders. Bovendien wordt in primeur de Koesterkegel voorgesteld tijdens een kort persmoment. Natuurpunt organiseert het laatste weekend van juli het Grote Vlinderweekend en wij pikken hier met plezier op in om vlinders in de kijker te zetten. Iedereen welkom tijdens de Vlinderhappening in de muziekvallei, een uniek stukje landschap...

Vlinders overal: De bezoekers van de Vlinderhappening mogen zich verwachten aan een flinke portie fladderplezier. Een gids van de Vlinderwerkgroep Thecla neemt hen op sleeptouw tijdens een vlinderwandeling en de Mottenvanger Bart Van Camp duikt in de wereld van de nachtvlinders. Tuinliefhebbers leren er de geheimen van het snoeien van hoogstamfruitbomen en kinderen ontdekken de natuur dankzij een spel van jeugdvereniging JNM. Uiteraard ontbreken een hapje en een drankje niet op het programma.

Er klinkt muziek…Ontdek in primeur onze Koesterkegel. Wat dit juist is, komen jullie te weten op 29 juli, maar we kunnen nu al verklappen dat het een uniek luisterinstrument is om geluiden van de natuur te versterken. Het kan bovendien dienen als klankinstrument om muziek aan de vallei toe te voegen. Je installeren in deze houten constructie, laat ook toe het landschap in en rond dit uniek stukje Gooik te bewonderen. De Koesterkegel werd vervaardigd door de leerlingen van Don Bosco Halle.

De gemeente bekijkt momenteel de mogelijkheid om de kegel ter plaatse te krijgen. Zonder tegenbericht van ons, vindt het persmoment plaats om 14.30u. Dit gaat gepaard met de officiële inhuldiging van de Koesterkegel door schepen Inge Jacobs, bevoegd voor toerisme.

Oproep: De Vlinderhappening zal ook aangegrepen worden om een oproep te doen voor enkele van onze projecten. Zo zijn we nog op zoek naar 15 plaatsen om een nieuwe hoogstamboomgaard aan te leggen, 30 plukkers om ons plukteam te versterken, 50 plekken waar we bijenhoekjes kunnen maken en 20 leerling-snoeiers. Deze laatste kunnen alvast tijdens de Vlinderhappening eens proeven van het vak tijdens de introductie van de snoeicursus.

De Vlinderhappening vindt plaats in de Muziekvallei (via toegang Scouts Gooik), Monseigneur Abbeloosstraat 8-12 in Gooik op zondag 29 juli van 14 tot 17u.

Een project van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met Natuurpunt Gooik, de gemeente Gooik, de Gooikse milieuraad, de scouts Gooik, de Muziekmozaïek, Vlinderwerkgroep Thecla, de Mottenvanger en JNM.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2018
Sam Herremans
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 26 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 mrt 2024

archief