GOOIK - Opnieuw naar de oude verkeerssituatie nu met extra uitwijkstroken

GOOIK - Opnieuw naar de oude verkeerssituatie nu met extra uitwijkstroken

Colpaert_gooik_wolvenstraat_1
Volgende maand opnieuw naar de oude regeling. - Foto Marc Colpaert
 

De sinds enkele maanden ingevoerde proefopstelling van de verkeerssituatie rond de sporthal Koornmolen wordt in de prullenmand gegooid en vanaf 1 september gaat de gemeente opnieuw de oude verkeersituatie invoeren, nu wel met extra uitwijkstroken.
Door de uitbreiding van de sportinfrastructuur rond de sporthal de Koornmolen werd door de gemeente Gooik een proefopstelling van een verkeerssituatie gemaakt met éénrichtingsverkeer in de Wolvenstraat en de Processiestraat. Dit was duidelijk niet naar de zin van de plaatselijke bewoners die met hun actiecomité in totaal 504 handtekeningen inzamelden tegen de gewijzigde verkeerssituatie in hun straten. Het éénrichtingsverkeer dat volgens hen zonder overleg werd ingevoerd kon niet door de beugel. "Eigenlijk valt alles samen met het feit dat de kleine straten deze verkeersdrukte niet meer aan kunnen. Door de vele wagens die nu door de Wolvenstraat rijden, een inwoner telde er ooit 53 op 10 minuten, was het inderdaad en pak minder veilig voor de bewoners en de zwakke weggebruikers", zo werd ons verteld door enkele buurtbewoners. Samen met de petitie werden door de buurtbewoners ook voorstellen gedaan om de situatie aan te passen. Dat was stoppen met het proefproject en het herinvoeren van de vroegere situatie, maar met een vijftal extra uitwijkstroken en een fietspad dat zou een hele verbetering zijn.
Burgemeester Michel Doomst(CD&V) en zijn ploeg hebben ondertussen een beslissing genomen voor wat betreft deze nieuwe verkeerssituatie. "Ik benadruk toch nogmaals dat het hier maar over een proefopstelling ging, die we enkele maanden geleden hebben ingevoerd. Wat later hebben we alle inwoners een evaluatieformulier gestuurd, waar ze hun grieven op kwijt konden. Daaruit is gebleken dat de meeste mensen geen fan zijn van de nieuwe verkeerssituatie. Dus gaan we de oude verkeerssituatie opnieuw instellen vanaf 1 september, dit samen met vier of mogelijk vijf extra uitwijkstroken in de Wolvenstraat en de Processiestraat, wat de bewoners dus zelf hebben voorgesteld ", bevestigde burgmeester Doomst. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 19 mei 2020

archief