N-VA Gooik vraagt waardebon van 200 euro per gezin om economische activiteit te stimuleren

C21

N-VA Gooik vraagt waardebon van 200 euro per gezin om economische activiteit te stimuleren

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
DE N-VA wilt de inwoners 200 euro geven. - Foto Marc Colpaert
 
Nu de Veiligheidsraad beslist heeft om de coronamaatregelen geleidelijk af te zwakken zal het verenigingsleven en het bedrijfsleven stilaan weer op gang komen. N-VA Gooik zal dan ook op de gemeenteraad van eind april een aantal maatregelen voorstellen om de verenigingen, de bedrijven en de inwoners te steunen in deze heropleving.
“Het bedrijfsleven en het verenigingsleven zijn de motor van onze samenleving. Het is dan ook de verantwoordelijkheid van elke overheid om dit zoveel mogelijk te ondersteunen na deze periode met zware impact op onze samenleving. Wij willen vanuit de oppositie onze verantwoordelijkheid nemen en doen 5 voorstellen.“ zegt Steve Dehandschutter, fractieleider van N-VA Gooik.
 
Oprichting Coronafonds voor verenigingen
Naast het gratis ter beschikking stellen van gemeentelijk huurmateriaal (zoals tenten, tafels en stoelen en geluidsmateriaal) voor verenigingen en bedrijven en het afschaffen van de belasting op niet-geadresseerd drukwerk voor bedrijven vraagt N-VA Gooik de oprichting van een coronafonds van 75.000 Euro. Dit fonds moet verenigingen steunen die geen beroep kunnen doen op steunmaatregelen van Vlaanderen en hen helpen om de opgelopen verliezen te compenseren.
 
200 Eur per gezin
 
N-VA vraagt ook om elk gezin in Gooik een waardebon van 200 Eur te geven. Deze waardebon kan enkel gebruikt worden bij Gooikse handelaars. “Wij zijn ons ervan bewust dat dit een dure maatregel is maar het is heel belangrijk dat onze handelaars zo snel mogelijk de draad terug kunnen oppikken. De Gooikenaar is veel meer gebaat met zo’n maatregel dan met het eindeloos geld investeren in Paddenbroek en in de ruilverkaveling. Het niet uitvoeren van de ruilverkaveling zal ook voldoende budget uitsparen om deze maatregel te financieren. Wij hopen dat CD&V onze constructieve houding respecteert en in deze moeilijke periode geen politieke spelletjes speelt met voorstellen die van de oppositie komen.”  besluit Steve Dehandschutter. De gemeenteraad gaat door op dinsdag 28 april om 20u30 maar publiek kan er niet bij zijn.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief