GOOIK - De coronacrisis bestrijden is geen politiek spelletje

C21

GOOIK - De coronacrisis bestrijden is geen politiek spelletje

Colpaert_gooik_doomst_nieuw_1__kopie_
Michel Doomst. - Foto Marc Colpaert
 

De N-VA gaat een voorstel indienen om elke Gooikenaar 200 euro te geven om door deze coronacrisis te geraken. Wij gingen even vragen bij burgemeester Michel Doomst(CD&V) wat hij daar van denkt. "De coronacrisis bestrijden is meer dan geld uitstrooien met een helicopter", bijt Doomst van zich af.
N-VA Gooik vraagt om elk gezin in Gooik een waardebon van 200 euro te geven. Deze waardebon kan enkel gebruikt worden bij Gooikse handelaars. “Wij zijn ons ervan bewust dat dit een dure maatregel is maar het is heel belangrijk dat onze handelaars zo snel mogelijk de draad terug kunnen oppikken", aldus N-VA. "Dit zou ons 750.000 euro kosten dit voorstel van N-VA, dat is heel veel geld. Dus hebben wij een voorstel op papier gezet dat we normaal morgen op de gemeenteraad gaan bespreken met de N-VA. Maar het past volgens ons niet om in deze situatie aan opbod te doen. We zijn al 6 weken bezig met de omkadering naar gezondheid en bouwen nu aan een samenhangend beleid rond de exit:daar moet je rekening houden met iedereen en alle aspecten.Losse flodders zijn ongepast:nu eerst de mensen en dan het politieke spelletje", zegt Doomst.
Tijdens de voorbije 6 weken hebben Gooik, Kester, Leerbeek, Oetingen en Strijland getoond waarom zij levendige dorpsgemeenschappen zijn in het parelhart van het Pajottenland: een plek waar nog veel ruimte is om stil te genieten van de leefomgeving, een omgeving waar mensen mekaar dagelijks een burenriem onder het hart steken. Iedereen heeft gedaan wat moest: voldoende afstand, handen wassen, geen grote mensentoeloop, binnen blijven als men ziektekiemen voelt, geen mix van jong en oud. Op deze sterke basis willen we de uitloop van corona in de gemeente verder uitwerken met een 7-puntenplan waar de gemeente Gooik ongeveer 120.000 euro voor vrijmaakt. Dit plan zal tegen ongeveer eind deze week naar de inwoners overgemaakt worden", besluit de burgemeester. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief