Blijkbaar een chaotische digitale gemeenteraad in GOOIK

C21

Blijkbaar een chaotische digitale gemeenteraad in GOOIK

A_steve_gooik_
Steve is niet blij. - Foto Marc Colpaert

 Op de gemeenteraad van Gooik van dinsdag 28 april bracht N-VA vijf voorstellen op de agenda om verenigingen en handelaars te ondersteunen na de coronacrisis. Daarbij stelde de partij onder andere voor om de belasting op reclamedrukwerk op te schorten en om het uitleenmateriaal van de gemeente tijdelijk gratis te maken voor verenigingen en handelaars.  “We zijn beschaamd dat de burgemeester politieke spelletjes speelt tijdens coronacrisis”, zegt de N-VA.
 
“We zijn met onze vijf gemeenteraadsleden heel vroeg beginnen nadenken over hoe we de economie en onze verenigingen kunnen ondersteunen van zodra de coronamaatregelen versoepeld worden”, vertelt fractieleider Steve Dehandschutter (N-VA). “Tot onze verbazing stond er hierover op de gemeenteraad geen enkel voorstel op de agenda, dus dienden wij zelf een vijfpuntenplan in.”
 
De dag voor de gemeenteraad kwam CD&V plots met een zevenpuntenplan op de proppen. “We waren blij te merken dat CD&V 4 van onze 5 punten overnam in haar actieplan. Onze verbazing was groot toen de meerderheid onze voorstellen toch wegstemde. We zijn beschaamd dat onze burgemeester politieke spelletjes speelt tijdens de coronacrisis, enkel en alleen om geen voorstel van de oppositie te moeten goedkeuren. In deze uitzonderlijke tijden moeten we allemaal aan hetzelfde zeel trekken", aldus Steve.
 
Met hun vijf punten wil N-VA €800.000 vrij maken om de Gooikse economie en de verenigingen te ondersteunen. “Zo vroegen we om elk Gooiks gezin een waardebon van €200 te geven om te spenderen bij de Gooikse handelaars. CD&V nam dit voorstel over, maar beperkt de waardebon tot €20. Terwijl er miljoenen aan projecten als Paddenbroek en de ruilverkaveling worden gespendeerd, heeft het bestuur slechts €80.000 over om de Gooikse samenleving te ondersteunen. Dit is echt een doekje voor het bloeden.” De vraag om een coronafonds op te richten voor verenigingen werd niet overgenomen door de meerderheid", besluit Steve.   "Voor alle duidelijkheid, heel wat gemeenten in het Pajottenland denken er aan om een soort van waardebon te geven aan hun inwoners. Maar de meeste spreken van 10, 15 of 20 euro, 200 euro is volgens onze visie er wel lichtjes over, dit geheel ter zijde", de redacteur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief