GOOIK - Relanceplan voor de lokale economie

C21

GOOIK - Relanceplan voor de lokale economie

Colpaert_gooik_de_wilde_1__kopie_
Schepen De wilde. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik doet een warme oproep aan de ondernemers die interesse hebben om toe te treden tot de werkgroep relance lokale economie! De doelstelling van de werkgroep: jaaractieplan participatief mee uitwerken. We starten nu reeds met een promotiecampagne (affiches, banners in het straatbeeld). "We willen de meest getroffen handelaars een duwtje in de rug geven en de Gooikenaars stimuleren om in Gooik te kopen tijdens en na de coronacrisis", zegt schepen Gunther De Wilde.
 
Wat heeft de gemeente al ondernomen of wat zijn de plannen.
 
- Huidige website Samenvoorgooik.be website verder uitbouwen met ( Horecabon, Proef Gooik (lijst en acties afhaal food) , + platform waar Gooikse handelszaken hun Online webshops kunnen op etaleren) doorgedreven promotie door gemeente Gooik via promobanners, affiches in deelnemende handelszaken, social media)
- We bezorgen elk gezin een relancewaardebon (na opening horeca) van 20 euro te besteden bij handelaars die gedwongen moesten sluiten wegens corona. Een gezin dat oordeelt dat andere families meer nood hebben aan de bons kan het tegoed doorgeven aan mensen in hun leefomgeving die meer getroffen zijn door de crisis. Wij rekenen op de solidaire reflex bij alle Gooikenaars om dit vanuit de eigen inschatting te beslissen
- Facturen op gemeentediensten zullen sneller worden afgehandeld dan wettelijk opgelegd.
- Retributes op gebruik van openbare terreinen ( staanplaatsen) zullen gedurende de coronaperiode niet worden aangerekend.
- Belasting op reclamedrukwerken wordt tijdens de coronaperiode afgeschaft.
- De concessievergoedingen in gemeentelijke gebouwen worden kwijtgescholden tijdens de coronaperiode.
- Aan ondernemers wordt in het kader van de relance gratis het materiaal van de uitleendienst ter beschikking gesteld tot einde 2020 voor bvb opendeurdagen.
- In het najaar organisatie Dag vd Gooikse klant
- Gooikse bonnenBOX
- Actie: Met belgerinkel naar de winkel als stimulatie gebruik van de fiets en lokaal kopen
- Eindejaarsactie ism alle Gooikse handelaars (getrouwheidsactie)
Heb je zelf een leuk idee, laat het ons zeker weten! Deelnemen aan werkgroep lokale economie: Mail naar Gunther.dewilde@gooik.be of lokaleeconomie@gooik.be
De Wilde Gunther, schepen gemeente Gooik 0478/27.20.52

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief