GOOIK verdeelt 500 kippen en één haan aan 190 Gooikse gezinnen.

GOOIK verdeelt 500 kippen en één haan aan 190 Gooikse gezinnen.

Edoitie_colpaert_gooik_kippen_1__kopie_
Binnenkort vliegen de kippen de deur uit in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 6 juni mogen de Gooikenaars de kippen afhalen op de boerderij van ’t Kippenhof. Ruim een vierde van onze bevolking heeft intussen kippen. Dat is goed nieuws voor de afvalberg. Mede dankzij de kippenactie is het GFT-afval gedaald van 24 kg/inw. in 1999 naar ca. 12kg vandaag. Uit onderzoek van Intradura blijkt er nochtans nog steeds een groot aandeel GFT te zitten. Er is dus zeker nog marge voor verbetering.
 
Omwille van het dierenwelzijn is het intussen verboden om dieren met korting te verkopen. Daarom geeft de gemeente voortaan geen korting op de kippen, maar wel een gratis zak voeder om de kippen wat extra rantsoen te geven, bovenop de etensresten. Een zak legkorrels van 25kg is ongeveer 10 euro waard.
 
Bij de bestellingen werd ook één haan gevraagd. Dat moet op zaterdag 6 juni zowat het gelukkigste levende wezen op aarde zijn, wanneer hij even samen met de 500 kippen mag vertoeven die naar de Gooikse tuinen verhuizen. Al zal hij misschien even blij zijn met de daarop volgende rust in zijn nieuwe thuis.
 
De coronamaatregelen zorgen voor een speciale regeling bij de afhaling. De klanten krijgen een tijdsblok toegewezen om grote toeloop te vermijden. We vragen de inwoners dan ook zo gespreid mogelijk langs te komen en de gekende maatregelen in acht te nemen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief