GOOIK - Mantelzorgers en zorgbehoevenden herademen bij opening dagopvang

GOOIK - Mantelzorgers en zorgbehoevenden herademen bij opening dagopvang

Editiepajot_gooik_cado_1__kopie_
Een foto van bij de opening van Ferm Thuiszorg in Oetingen. - Foto Marc Colpaert
 

Ferm Thuiszorg vroeger Cado opent vanaf deze week haar kleinschalige dagopvanglocaties in de provincie Vlaams-Brabant en ook dus in de Lenniksestraat 69 in Oetingen en ook een vestiging in Merchtem. Een hele opluchting voor cliënten maar ook voor hun mantelzorgers. Zij maken maar al te graag gebruik van deze opvang na het isolement en de stress van de langdurige lockdown. 
 
Het was hoog tijd voor deze versoepeling. Dagelijks en vaak alleen, zorgen dragen voor een zorgbehoevend familielid of partner is voor vele mantelzorgers erg zwaar.
Dagopvangcentra bieden een adempauze omdat ze er hun naaste, met een gerust hart,  aan de goede zorgen van een professionele thuisverzorgende mogen toevertrouwen.
 
In die huiselijke omgeving genieten zorgafhankelijke mensen van een zinvolle tijdsbesteding, een leuke babbel en een luisterend oor. Na weken van afzondering is dit een welkome afleiding in het leefpatroon van vele mensen.
 
Thierry is opgelucht dat hij terug naar de dagopvang kan: ”De dagen duurden eindeloos. Het was me soms ook veel te stil. Nu kan ik weer eens iets anders doen, samen met lieve mensen. De dag vliegt hier zo om.
En ik vond mijn eetlust terug. Samen met anderen aan tafel, dat doet eten!”, glundert hij. 
 
Ook de thuisverzorgenden zijn blij dat ze, na zo’n lange periode,  hun cliënten terug mogen opvangen en met warme zorg omringen. Verzorgende Ellen: “Ik ben er met volle goesting ingevlogen. Ook onze cliënten zijn zo blij om mij en de andere mensen terug te zien. Ze genieten volop van de aandacht. Het is nu wel anders met de beschermingsmaatregelen. Dat kost wat meer tijd, maar we hebben het er graag voor over.
Ik zie ook de mantelzorgers genieten van die kleine adempauze. Eindelijk hebben ze een beetje tijd voor zichzelf, om naar de kapper te gaan of zo.”
 
Ferm Thuiszorg heeft een dagopvang in de gemeenten: Linter, Tildonk, Begijnendijk, Kortenaken, Vilvoorde, Gooik, Meise, Londerzeel, Merchtem, Overijse. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 okt 2020

archief