Tot 50.000 euro voor GOOIKse ondernemers voor economische relance

Tot 50.000 euro voor GOOIKse ondernemers voor economische relance

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
De N-VA is blij met het voorstel.- Foto Marc Colpaert
 

De gemeenteraad van Gooik heeft beslist om een budget van 50.000 euro te reserveren om de Gooikse handelaars te ondersteunen bij de economische relance. N-VA Gooik is blij met dit voorstel. “Reeds vorige maand hadden wij voorgesteld om een coronafonds op te richten voor de economische relance. Toen werd dit door de meerderheid weggestemd. Wij zijn blijven inzetten op het belang ervan. We zijn blij dat CD&V nu inziet dat de noodzaak er toch is.” stelt Steve Dehandschutter, fractieleider van N-VA Gooik. “Het verschil in houding van de CD&V tegenover de vorige gemeenteraad is opzienbarend. Vorige maand stelde de burgemeester nog dat ‘het niet aan de gemeente is om aan economische relance te doen’.”
Op 4 juni komt een economische werkgroep samen om de maatregelen die kunnen genomen worden te bespreken. Deze werkgroep bestaat uit een selectie van Gooikse ondernemers onder leiding van schepen Gunther Dewilde. N-VA werd ook uitgenodigd om deel te nemen.
“Wij gaan ons hier constructief opstellen om de ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen. We mogen echter niet vergeten dat de economische relance ook op onze Gooikse verenigingen van toepassing is. Wij gaan dan ook voorstellen om de werkgroep uit te breiden met de verenigingen om een totaalaanpak te hebben.”, aldus N-VA Gooik.
 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief