Is extra parkeerplaats wel nodig aan de Koornmolen vraagt Groen GOOIK zich af

Is extra parkeerplaats wel nodig aan de Koornmolen vraagt Groen GOOIK zich af

Img_20200602_134832_resized_20200602_101834595
De werken voor de extra parking zijn gestart. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik is gestart met de werken om nog een extra parkeerplaats bij te maken ter hoogte van de sporthal Koornmolen, want bij grote activiteiten is de bestaande parking niet voldoende. Volgens Groen Gooik wordt de sportsite van Strijland stilaan een parkeersite.
Rond de sporthal De Koornmolen heeft de gemeente Gooik de laatste jaren heel wat nieuwe zaken toegevoegd zoals een beweegtuin, een skatepark en natuurlijk de atletiekpiste. “Wij hebben de laatste jaren moeten vaststellen dat soms bij grote evenementen er te weinig parkeerplaatsen voor handen waren rond de sporthal”, zegt schepen voor Sport Gunther De Wilde(CD&V). Daarom heeft de gemeente beslist om de bestaande parking met steenslag uit te breiden met een nieuwe parkeerplaats. “Wij hebben in 2018  al een extra stuk grond kunnen aankopen en op deze plaats komen nog eens ongeveer 70 parkeerplaatsen. De werken zijn nu gestart”, vertelde schepen Gunther De Wilde.
Groen denkt daar duidelijk anders over. "Er zijn al 280 parkeerplaatsen in de directe omgeving en nu legt de gemeente er nog eens 70 extra aan. Zonde van al die open ruimte die weer eens opgeofferd wordt aan auto’s. Samen met Groen Gooik stelde ik voor om hier een Sportbos aan te planten met veilig fiets- en wandelpad. Ik vind het uiteraard positief dat Gooik een mooie sportaccommodatie heeft. Alle begrip dat het geen eenvoudige puzzel is en ik zie dat er groen bij de parking geplant wordt. Maar extra parking aanleggen vind ik een gemakkelijksheidsoplossing", aldus Alwin Loeckx.
"Dat ze maar eens komen kijken (liefst wel na de corona,red.) als er ter hoogte van de Koornmolen een groot evenement doorgaat. Wij kunnen toch niet aan de mensen vragen hun wagens in de bomen te hangen. We hebben de laatste jaren regelmatig vastgesteld dat er gewoon te weinig parkeerplaats is", besluit burgemeester Michel Doomst. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief