Vlaanderen voorziet 94.984,17 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in GOOIK

Vlaanderen voorziet 94.984,17 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in GOOIK

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
De ploeg van N-VA Gooik. Foto Marc Colpaert
 

Vlaanderen trekt  87 miljoen euro uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”
 
Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”
 
“Vlaanderen voorziet € 94.984,17 voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Gooik”, zegt N-VA fractieleider Steve Dehandschutter. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Gooik te behouden. N-VA Gooik vraagt om in een gemeentelijke relancewerkgroep te bespreken hoe we dit geld het best besteden.” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief