GOOIK verdeelt 500 kippen en één haan aan 190 Gooikse gezinnen met een week vertraging.

GOOIK verdeelt 500 kippen en één haan aan 190 Gooikse gezinnen met een week vertraging.

Edoitie_colpaert_gooik_kippen_1__kopie_
Kippen komen met een week vertraging. Foto Marc Colpaert
 

Pas op 13 juni mogen de Gooikenaars hun bestelde kippen afhalen op de boerderij van ’t Kippenhof. Normaal was dit op 6 juni maar door de corona komen de kippen pas een week later op zaterdag 13 juni. Kippen kunnen afgehaald worden in 't Kippenhof, Ninoofsesteenweg 53, in Gooik tussen 14.30 en 20 uur. Ruim een vierde van de Gooikse  bevolking heeft intussen kippen. Dat is goed nieuws voor de afvalberg. Mede dankzij de kippenactie is het GFT-afval gedaald van 24 kg/inw. in 1999 naar ca. 12kg vandaag. Uit onderzoek van Intradura blijkt er nochtans nog steeds een groot aandeel GFT te zitten. Er is dus zeker nog marge voor verbetering.
 
Omwille van het dierenwelzijn is het intussen verboden om dieren met korting te verkopen. Daarom geeft de gemeente voortaan geen korting op de kippen, maar wel een gratis zak voeder om de kippen wat extra rantsoen te geven, bovenop de etensresten. Een zak legkorrels van 25kg is ongeveer 10 euro waard.
 De coronamaatregelen zorgen voor een speciale regeling bij de afhaling. De klanten krijgen een tijdsblok toegewezen om grote toeloop te vermijden. We vragen de inwoners dan ook zo gespreid mogelijk langs te komen en de gekende maatregelen in acht te nemen 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief