KESTER - Update vos gruwelijk vermoord met een strop op de Kesterheide

C21

KESTER - Update vos gruwelijk vermoord met een strop op de Kesterheide

Aaa_foto_vos
Gruwelijk beeld en waarom doet iemand dit. - Foto Ingezonden
 
Update: ondertussen kwam de politie ter plaatse
Wandelaars hebben een gruwelijk vermoordde vos gevonden met een strop rond de nek ter hoogte van de Ijzeren Man op de Kesterheide in Gooik. Heel wat mensen stellen zich heel wat vragen hoe het mogelijk is om op de Kesterheide een door Europa beschermd gebied dat daar zou iets kan.
 
Pal naast een wandelweg in de buurt van het hoogste punt van de Kesterheide, beter gekend als de Ijzeren Man in Kester werd een dode vos gevonden door enkele wandelaars. Ondertussen deden deze gruwelijke foto's al heel wat stof opwaaien op de sociale media. Blijkbaar zijn er ook in het Pajottenland nog steeds mensen die het fijn vinden om dieren op alle manieren pijn te doen. "In de eerste plaats dank dat de politie zo snel ter plaatse kwam en dit ernstig neemt. Kesterheide is een erkend natuurreservaat in beheer van Natuurpunt Pajottenland / Kesterheide. Is zelfs deel van het Natura 2000 netwerk dus heeft een Europese bescherming. Heel jammer dat niet iedereen dit gebied naar waarde kan schatten, is het nu zo moeilijk om samen te leven met de natuur", vraagt Alwin Loeckx zich af?
De vos zat vast in een strop en lijkt speciaal aan de IJzeren Man gelegd te zijn om te shockeren. "De voorbije jaren hebben we af en toe last gehad van vandalisme in ons natuurgebied, maar nooit zoiets agressief. Alle informatie is uiteraard heel welkom want zal niet gemakkelijk zijn om de dader te vinden. Dank ook aan Monique voor de melding en aan de buren om mee een oogje in het zeil te houden", aldus Alwin. Ondertussen komt er opd e sociale media een storm van protest op gang. Heel wat mensen vinden het een schande dat zoiets mogelijk is. Voor het arme diertje dat in een strop zat komt in ieder geval alle hulp te laat, niets om fier over te zijn. Wie informatie heeft mag de Politie verwittigen. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief