GOOIK - De ploeg van de N-VA vraagt om de zelfstandigen meer te helpen

C21

GOOIK - De ploeg van de N-VA vraagt om de zelfstandigen meer te helpen

Editie_colpaert_gooik_nieuwe_ploeg_nva_1__kopie_
De ploeg van de N-VA. - Foto Marc Colpaert
 
UPDATE: Na het plaatsen van onderstaand artikel kregen wij van de N-VA volgend bericht. "Na enige - terechte - reacties vanuit de collega’s van de gemeenteraad werd me gevraagd dit artikel niet verder te verspreiden, vooraleer er een echte beslissing van de gemeenteraad volgt. Ook vanuit mijn fractie werd me gevraagd om externen pas in te lichten, nadat dit eerst met de collega’s besproken werd. Kort gezegd: ik heb te snel gereageerd door onderstaande bericht reeds te forwarden", aldus Kristoff Hemelinckx van de N-VA. Ondertussen weet burgemeester Michel Doomst niet goed meer wat hij moet doen. "Ze vragen een reactie en langs de andere kant krijg ik berichten dat ik niet moet reageren. Ik blijf van oordeel dat zulke zaken eerst in de gemeenteraad moeten besproken worden", aldus de burgemeester. Ter verduidelijking geven wij u hieronder het oorspronkelijk artikel nog eens mee.
 
 
De ploeg van de N-VA wil dat de gemeente meer gaat doen voor de zwaar toegetakelde horeca en andre zelfstandigen uit hun gemeente. Ze doen een warme oproep om te helpen waar mogelijk is. 
Deze onzekere tijden hebben vele (economische) slachtoffers, naast de sociaal zwakkeren zijn door deze Corona-crisis ook de mensen die geen vast inkomen krijgen van staat of werkgever een bedreigde menssoort geworden. "Ondanks de vele goede wil, die ongetwijfeld aan de basis zal liggen van het beleid, merk ik in Gooik zeer weinig zeer concrete en directe ondersteuning naar onze ondernemers die het moeilijk hebben. Niet iedereen heeft het moeilijk, want supermarkten, fietsenwinkels, brandstofhandelaars en onverwachte kersverse Gooikse verdelers van mondmaskers, hebben eerder voordeel dan nadeel bij deze situatie", zegt Kristoff Hemelinckx.
 
Maar dat neemt niet weg dat het grootste deel van de Gooikse kleinhandel en horeca aan het bloeden is. Er is al heel wat werk verzet in de relance-werkgroep met Steve en Gunther als trekkers binnen beide fracties.Maar de huidige situatie is geen relance meer, maar eerder een “back to lockdown”-scenario."Hierdoor neem ik me de vrijheid om, in samenspraak met mijn fractie, u enkele voorstellen te doen die m.i. niet op een bijeenkomst van de gemeeenteraad kunnen wachten en zeer snel een positief effect kunnen hebben. Vele zaken moeten nu een aanwezigheidsregister bijhouden, een eenvoudige en goedkope ondersteuning kan geboden worden door deze ondernemers 500 (kleinhandel) of 1000 (horeca) zulke voorgedrukte bladen te bezorgen. Het toeleveren van ontsmettingsmiddel voor de handen voor de zaken die klanten ontvangen. In vele andere gemeentes en steden is dit een basisonderdeel van het bestuur geworden. Het toeleveren aan elke onderneming van een pakket mondmaskers anders dan de wegwerp chirurgische versie die reeds geleverd werd.Dit mag geen probleem vormen daar deze zijn nu toch beschikbaar zijn binnen Gooik. Dit alles enkel als aanzet, het is aan het bestuur dit naar best vermogen uit te werken.
Beste collega’s, ik besef dat het in Gooik niet de gangbare manier van werken is, maar ik vraag u om naar het algemeen belang te kijken  en niet terug te plooien tussen de eigen politieke lakens.
 

Laten we dit, of een alternatief, snel en accuraat beslissen en hiermee als een beslissing over de partijgrenzen heen naar buiten te komen. (niet N-VA, niet CD&V, wel Gooik). De Gooikse ondernemer vaart er wel bij en de Gooikse politiek toont gezamenlijke daadkracht. Met de nodige goodwill kunnen we dit deze week geregeld krijgen", besluit Kristoff. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief