De gemeente GOOIK geeft waardebon van 20 euro voor elk gezin

De gemeente GOOIK geeft waardebon van 20 euro voor elk gezin

Colpaert_gooik_parking_gemeentehuis_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Gooik steekt handelaars en horecazaken een hart onder de riem en gaat een  waardebon van 20 euro aan elk Gooiks gezin geven. De Gooikse handelaars en horecazaken kregen het hard te verduren tijdens de coronacrisis. Daarom steekt de gemeente Gooik de lokale economie een hart onder de riem met het relanceplan ‘Koop lokaal tijdens en na corona’. Samen met de werkgroep lokale economie werden er een aantal acties uitgewerkt. Zo worden er o.a. waardebonnen uitgedeeld die kunnen ingeruild worden bij handelaars uit diverse sectoren (voeding, horeca & toerisme, dienstverlening & vrije beroepen en retail).
 
Koop lokaal tijdens en na corona
 
Elk gezin krijgt een ‘Koop Lokaal-waardebon’ van 20 euro (4 waardebonnen van 5 euro).
Deze bonen kunnen ingeruild worden bij 1 van de 60 deelnemende handels- en horecazaken, bij aankoop vanaf 10 euro en dit tot en met 31 oktober 2020.
De bestaande waardebon van 25 euro die de gemeente aan jubilarissen, jubilerende verenigingen, … schenkt, wordt verder uitgedeeld. Deze bon kan bij een deelnemende handelaar of horecazaak besteed worden. Met de Pajotse zomerspaarkaart, te verkrijgen bij 17 Pajottenlandse handelaars, kunnen er zegels verzameld worden. Een volle spaarkaart met 10 zegels geeft recht op een geschenk. De actie loopt tot en met 30 september 2020. Gooikse handelaars en horecazaken kunnen gratis gebruik maken van het materiaal van de gemeentelijke uitleendienst.
 
Steun voor handelaars én Gooikenaren
 
 
Volgens schepen van Lokale Economie, Gunther De Wilde, is het nu meer dan ooit, belangrijk om lokaal te kopen: “Begin april lanceerden we al de website www.samenvoorgooik.be, die alle initiatieven van handelaars en horecazaken bundelt. Ook de waardebonnen zijn een duwtje in de rug voor de Gooikse lokale economie. Maar ook nadien plannen we nog acties. Zo zal er een Eindejaarsactie zijn en zullen we werken met een Bonnenbox. Dit is een box met acties en kortingen die de lokale handelaars aanbieden. Elk Gooiks gezin en elke gezin dat in de gemeente komt wonen, zal een Bonnenbox ontvangen. Zo leren (nieuwe) inwoners de lokale handelaars en horecazaken elkaar kennen. Een win-win situatie voor iedereen. En als gemeente vinden we het belangrijk zowel de Gooikenaren als de handelaars en horecazaken te steunen in deze moeilijke tijden. Er komt ook veel hulp en input van onze werkgroep lokale economie. We hopen dat de Gooikse lokale economie er stilaan weer bovenop komt.”

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2020
Marc Colpaert | 18 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief